Rīta Panorāma

Ventspils osta: Nezaudējot konkurētspēju, ostām nav iespēju rast naudu nodokļa nomaksai

Rīta Panorāma

LLPA: ja nebūs būtisku izmaiņu, pašvaldībām nākamgad pietiks līdzekļu funkciju izpildei

Nacionālais teātris sāk 95. sezonu

Nacionālais teātris iesāk sezonu ar trīs pirmizrādēm vienā dienā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jauno sezonu Latvijas Nacionālais teātris sāks 12.septembrī, piedāvājot uzreiz trīs jauniestudējumu pirmizrādes. Kā "Rīta Panorāmā" pavēstīja teātra direktors Ojārs Rubenis, tematiski visas trīs izrādes būs nedaudz līdzīgas.

Šajā dienā pie skatītājiem Lielajā zālē nonāks izrāde "...bagātā kundze..." Ināras Sluckas režijā, "O.Kartes" Jaunajā zālē tiks izrādīts Regnāra Vaivara iestudētais mūzikls "Titāniks", bet Aktieru zālē pirmizrādi piedzīvos izrāde "Satisfakcija", kuru iestudē režisors Dāvis Auškāps.

"Pamatā ir cilvēku savstarpējo attiecību atspoguļojums visās trijās izrādēs," raidījumā "Rīta Panorāma" pastāstīja Rubenis. "Lielajā zālē, kur Ināra Slucka veido tādu, ārkārtīgi komplicētu, es uzskatu, darbu, kurā savienojas teātris ar kino, - "...bagātā kundze". Inga Misāne spēlē Emmu un Līga Liepiņa, kas kādreiz spēlēja Emmu, tagad ir viņas māte. Tātad - šo cilvēku attiecības un esība. Lejas zālē Dāvis Auškāps - divu vīriešu attiecības. Un augšā savukārt ir mīlas trīsstūris, kur Regnārs Vaivars runā par "Titānika" nogrimšanu ar trīs latviešu darbu pamatmotīviem."

Ojārs Rubenis intervijā atklāja arī to, ka teātrim, uzsākot 95.sezonu, ir lieli sapņi un patiesībā tiek plānotas visas piecas sezonas līdz Nacionālā teātra 100.jubilejai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti