Mūzikas akadēmijā izrādīs beļģu horeogrāfa laikmetīgās dejas izrādi «Sāncenšu bari»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Otrdien, 26. janvārī, plkst. 18 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) aicina uz beļģu horeogrāfa Krisa de Feitera laikmetīgās dejas izrādi "The Rival Packs" (Sāncenšu bari).

Izrādes galvenais virzītājspēks - beļģu horeogrāfs Kriss de Feiters, pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstam, Mūzikas akadēmijā viesojas jau atkārtoti. Šoreiz dejas iestudējumā "Sāncenšu bari" sadarbībā ar JVLMA horeogrāfijas katedras studentiem pēta cilvēces mūžīgo un ciklisko atgriešanos, tiekšanos pēc pilnības, ik reizi iznīcinot, lai radītu no jauna.

Izrādē dejo Egija Abaroviča, Viktorija Čaikova, Diāna Gavare, Juris Gogulis, Anta Grīnvalde, Jānis Kalniņš, Anete Klapkalne, Ksenija Korobicina, Diāna Paramonova, Anna Romenkova, Sabīne Šiškanova un Aija Upīte.

Vieshoreogrāfs Kriss de Feiters jau kopš bērnības bijis saistīts ar dažādām fiziskajām praksēm: cirks, cīņas mākslas, mūsdienu deja. Apguvis cirka mākslu Briselē, ar duetu "Hamish and Flamish" piedalījies neskaitāmos Eiropas cirka un ielu teātra festivālos, ar iestudējumu "Replay of the Secret Garden" ieguvis piecas starptautiskas balvas.

Vairāk un vairāk pētot kustību dabu un tās saistību ar cilvēka sociālo un psiholoģisko uzvedību, Feiters pievērsās dejai kā pašizpausmes veidam. 2010. gadā viņš nodibināja savu dejas kompāniju "DOGWOLF", kura attīstās un regulāri iestudē modernās dejas brīvdabas izrādes, sadarbojoties ar virkni izcilu mūsdienu dejotāju, mūziķu, pedagogu un vizuālo mākslinieku. Fakts, ka bērnību viņš pavadījis kopā ar pieradinātu vilku, kalpo kā iedvesmas un dejas instinktīvā un neapzinātā aspekta izpētes avots.

Kriss de Feiters regulāri strādā kā dejas pedagogs un horeogrāfs Beļģijā, Nīderlandē, Vācijā, Šveicē (Cīrihes Dejas teātra skola), Portugālē, Spānijā (Nacionālās modernās dejas kompānija) un citur. Kā dejotājs, asistents un pedagogs regulāri tiek aicināts piedalīties citu horeogrāfu iestudējumos.

Biļetes uz "Sāncenšu bariem" nopērkamas pirms izrādes. Skolēniem ieeja bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti