Kultūras ziņas

Gads mūzikas skaņās

Kultūras ziņas

Piesakies mērķprogrammai "Latvijai-100"!

Leļļu teātra izrāde pieaugušajiem - "Vienkauja"

Meklējot konceptuālus jaunumus, režisore Māra Gaņģe iestudējusi izrādi «Vienkauja»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Meklējot konceptuālus jaunumus leļļu teātra žanrā, režisore Māra Gaņģe iestudējusi izrādi “Vienkauja”, kas ir neverbāla leļļu teātra monoizrāde pieaugušajiem. Aktieris un lelle iestudējumā ir vienlaikus objekts un varonis.

Māra Ganģe Latvijas Kultūras akadēmijas maģistra programmā studē režijas mākslu. Viņas aizraušanās ir leļļu teātris, ko režisore redz kā tuvinātu laikmetīgai dejai. Arī izrādē “Vienkauja” daudz ko nosaka kustība.

"Izrāde ir par sava ceļa meklējumiem, par izvēlēm, kuras pieņemt, un kā tiek meklēts un veidots tas ceļš," saka režisore Māra Gaņģe. "Tā ir tāda, var teikt, ļoti subjektīva izrāde. Ļoti svarīgi ir tas, ka tā ir bez teksta."

Izrādē veidojas vairāki paralēli stāsti un skatītājiem tiek dota iespēja personīgām un individuālām asociācijām.

"Saprast kaut ko vienā veidā, tas ir didaktisks risks  - es kā mākslinieks jums saku tieši to un to…Veidojot atvērtāku formu, manuprāt, es dodu lielāku brīvību arī skatītājiem," skaidro režisore.

Leļļu teātrī tēls jeb lelle vienmēr skatītāju acu priekšā transformējas. Izrādē “Vienkauja” režisore centusies parādīt arī sarežgītās attiecības starp lelli un tās vadītāju – animatoru. Izrāde ”Vienkauja” Eduarda Smiļģa muzejā būs skatāma šonedēļ.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti