Liepājas Universitātē sāk pieņemt dokumentus jaunajā «Aktiermākslas» programmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Liepājas Universitātē 28. augustā sākas dokumentu iesniegšana jaunajā studiju programmā „Aktiermāksla”, kas gatavos aktierus tieši Liepājas teātrim.

Pirmo reizi aktierus uzņems arī kādā citā Latvijas augstskolā, ne tikai Kultūras akadēmijā Rīgā. Liepājas teātris to skaidro ar nepieciešamību pēc studiju beigām noturēt izskolotos aktierus savā pilsētā.

Zanda Gūtmane par aktieru kursa uzņemšanu Liepājas Universitātē
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Kā Latvijas Radio norādīja Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane, dokumentus līdz 2.septembrim var iesniegt arī elektroniski, bet iestājeksāmenos nākamnedēļ būs jāstājas komisijas priekšā klātienē.

„4.septembrī Kūrmājas prospektā 13, telpās, kur vēlāk notiks arī studijas, notiks konsultācija, kurā pasniedzēji dos vēl pēdējos padomus. Bet 5. un 6.septembrī tajās pašās telpās notiks iestājpārbaudījumi. Uz tiem no galvas jāsagatavo trīs lietas: dzejolis, kura apjoms ir apmēram trīs līdz pieci panti, monologs prozā, kura apjoms ir apmēram līdz vienai lappusei, un dziesma. Komisija iesaka vislabāk izvēlēties dziesmu latviešu valodā. Un noteikti ir jābūt gataviem arī ātri reaģēt uz komisijas aicinājumiem vēl kā citādi parādīt savu piemērotību šīm studijām,” norāda Gūtmane.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti