Liepājas teātrī Ziemassvētku laikā izskanēs koncerts «Ziemas ceļi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Adventa laikā Ziemassvētki ienāk arī Liepājas teātrī. Jau 10.gadu mazos skatītājus priecēs izrāde “Sniegbaltītes skola” savukārt ikviens – gan liels, gan mazs – aicināts uz Ziemassvētku koncertu, kas ir neatņemama svētku tradīcija Liepājas teātrī.

Viktors Ellers, kurš pirmo reizi koncertā piedalīsies ne tikai kā izpildītājs, bet arī kā koncerta veidotājs, atzīst, ka veidot Ziemassvētku koncertu, kuru skatītāji ik gadu apmeklē kuplā skaitā, ir izaicinājums: „Kopā ar pārējo radošo komandu strādājam, lai radītu ko skaistu. Aicināsim skatītājus paraudzīties uz Ziemassvētkiem no nekomerciālās puses – uz vienu mirkli aizmirst steigu un dāvanu pirkšanas drudzi un padomāt par tuviniekiem, kuriem sniegt sirds mīļumu.

Svinīgs, mīļš un meditatīvs – tāds būs šī gada koncerts.”

Liepājas mūziķu pavadībā uzstāsies teātra aktieri – Agnese Jēkabsone, Everita Pjata, Anete Berķe, Karīna Tatarinova, Viktors Ellers, Pēteris Lapiņš, Kaspars Kārkliņš un Sandis Pēcis, kā arī Dzintras Orbas vadītais vokālais ansamblis “Gaismiņa”.

“Ziemassvētku koncerts Liepājas teātrī jau ir tradīcija. Teātris atzīst, ka katru gadu cenšas atrast tādu muzikālo materiālu, kas vēl nav skanējis, lai būtu interesanti gan aktieriem, gan skatītājiem. Koncertā skatītājus gaida arī kāda “rozīnīte” ar humora pieskaņu, stāsta koncerta veidotājs Normunds Kalniņš: “Koncertam cauri vīsies arī kāda cimdiņa stāsts, kuru būs ierunājusi aktrise Anda Albuže un kas liks ikvienam aizdomāties par sevi un attiecībām ar apkārtējiem.”

Kopumā notiks 13 koncerti, no kuriem pirmais paredzēts 15. decembrī.

Koncertu, kuram dots nosaukums “Ziemas ceļi”, veido Ellers, Kalniņš, Leons Leščinskis un Rasa Bugavičute-Pēce. Skatuves noformējumu rada Edgars Niklasons, kostīmus – Berta Vilipsone, video noformējumu – Sense Media, bet par skatuves gaismu atbild Klāvs Gūtmanis. Ar aktieriem koncerta tapšanas procesā strādā arī vokālā pedagoģe Ieva Dreimane.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti