Liepājas teātrī top muzikāla komēdija «Biļete uz Tranaju»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Liepājas teātrī strādā režisors Ģirts Šolis, kuru Liepājas skatītāji iepazina pagājušajā sezonā, kad viņš iestudēja izrādi bērniem “Dželsomīno Melu zemē”. Pašlaik viņa vadībā top muzikāla komēdija pieaugušajiem “Biļete uz Tranaju”.

Izrādei par pamatu ir ņemts amerikāņu rakstnieka Roberta Šeklija stāsts ar tādu pašu nosaukumu. Šis iestudējums būs visai neparasts, jo pārstāv žanru, kas ne pārāk bieži tiek uzvests uz skatuves – zinātnisko fantastiku, turklāt režisors to iestudē kā muzikālu darbu – savā veidā kā eklektisku koķetēriju starp dažāda teātra mākslas žanriem.

Amerikāņu rakstnieks Roberts Šeklijs (1928 – 2005) savus darbus sāka publicēt 1951. gadā dažādos zinātniskās fantastikas žurnālos. Savas dzīves laikā viņš sarakstījis vairākus simtus stāstu, desmitiem romānu.

"“Biļete uz Tranaju” ir bijis viens no darbiem, kas ļoti lielā mērā ir ietekmējis manu skatījumu uz pasauli, viens no darbiem kuru vienmēr esmu gribējis realizēt skatuves versijā. Un esmu ārkārtīgi pateicīgs liktenim par to, ka šī iespēja beidzot ir pienākusi,” saka Šolis.

Marvins Gudmens, vīlies gan valsts pārvaldē, gan cilvēkos, nolemj pamest zemi un doties uz visuma nostūrī esošo Tranaju – miermīlīgu, ziedošu, laimīgu pārpilnības zemi, kuru apdzīvo nevis svētie, skeptiķi vai intelektuāļi, bet gluži parasti cilvēki, kuriem izdevies īstenot utopiju. Kā lai savādāk izskaidro faktu, ka uz Tranajas nav nabadzības, noziedzības, cilvēki ir laimīgi un pārtikuši? Neticamā kārtā tieši tur viņš arī nokļūst, un piedzīvojumi var sākties.

Marvina Gudmena lomā iejutīsies aktieris Kaspars Kārkliņš. Pārējās lomās aktieri - Egons Dombrovskis, Ilze Jura, Armands Kaušelis, Viktors Ellers, Signe Dancīte, Edgars Pujāts, Sandis Pēcis, Pēteris Lapiņš.

Lai taptu iestudējums, režisors piesaistījis arī plašu radošo komandu – komponistu Miku Frišfeldu, scenogrāfu Oskaru Dreģi, kostīmu mākslinieci no Lietuvas, kurai šī būs debija teātrī – Aruni Daukantaiti, horeogrāfi Katrīnu Albuži, video mākslinieku Pēteri Brīniņu un gaismu mākslinieku Klāvu Gūtmani.

Pirmizrāde “Biļetei uz Tranaju” paredzēta 10. martā. Liepājas teātris atgādina, ka šis iestudējums nav abonementa izrāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti