Kultūras ziņas

Ziemassvētku festivāla mūzika Dzintaros

Kultūras ziņas

"Tikai kauliņi" – cirks bez kauliem

"Pieskāriena mirklis" Liepājas teātrī

Liepājas teātra Ziemassvētku koncertā šogad aplūko attiecību tematiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dejas, dziesmas un dzeja – uz šīm vērtībām balstās Liepājas teātra Ziemassvētku koncerts, par kura vadmotīvu šogad izvēlēti Imanta Ziedoņa vārdi: “Nav nekas siltāks par sniega piku, ko cilvēks nes dāvināt otram!” Ziemassvētku koncerts, kas aizvadītās nedēļas nogalē piedzīvoja pirmizrādi un skatītājus priecēs līdz pat gada beigām, Liepājas teātra aktieriem jau kļuvis par tradīciju, un šoreiz tā režisors ir Herberts Laukšteins.

Ziemassvētku koncerts Liepājas teātrī katru gadu tiek veidots atšķirīgās noskaņās – bijusi gan kopīga dziedāšana ar bērniem, gan dejots tango, savukārt šogad tradicionālās Ziemassvētku mūzikas vietā vairāk skan mīlestības tēmai veltītas dziesmas, kas mijas ar Imanta Ziedoņa dzejas rindām.

Laukšteins atzīst, ka Ziedoņa dzejā bijis iemīlējies jau kopš 7. klases, īpaši sajūsminoties par dzejnieka mīlas liriku.

Savukārt skatītāji atzinīgi novērtē aktieru veikumu izrādē. “Ejam jau četrus gadus uz Liepājas teātra koncertiem. Tā ir iespēja redzēt visus aktierus kopā un dzirdēt, kā viņi dzied,” norāda koncerta apmeklētāja Madara. Līdzīgi saka Jānis: “Es pats esmu mūziķis. Ļoti novērtēju”. Savukārt Dace gan vairāk būtu gribējusi dzirdēt Ziemassvētku dziesmas.

Koncerts veidots kā ieskats skolas aktu zālē mirkli pirms kādas balles, kad skolēniem, skolotājiem un pat skolas apkopējai atmiņā ataust visdažādākie notikumi un tiek izsapņoti skaisti sapņi. Tas viss – Liepājas mūziķu spēlētas dzīvās mūzikas pavadījumā.

 “Koncerts ir par attiecībām. Par to, kā sakomunicēt, pieskarties, uzdrošināties kopā radīt ko skaistu un baudāmu,” saka aktieris Sandis Pēcis.

Liepājas teātra sniegto Ziemassvētku koncertu skaits ar katru gadu pieaug – šogad aktieri to jau gandrīz pilnībā izpārdotā zālē spēlēs veselas 16 reizes, skatītāju lielo interesi skaidrojot gan ar mīlestību pret teātri, gan vēlmi svētku laikā smelties pozitīvas emocijas un atvilkt elpu pēc joņošanas pa lielveikaliem dāvanu medībās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti