Kultūras ziņas

Izcilas zvaigznes koncertuzvedumā "Ernani"

Kultūras ziņas

Maestro Marisam Jansonam 75 gadu jubileja!

Izrāde ģimenei "[email protected]"

Liepājā iestudētās pasakas «Smaragda pilsētas burvis» centrā - draudzības būtība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Par mūsdienu virtuālo pasauli, par spēju draudzēties reālajā pasaulē, par to, ka katrs pats ir savas laimes kalējs – tāds ir vēstījums svētdienas vakara ģimenes izrādei Liepājas teātrī.

Liepājā iestudētās pasakas «Smaragda pilsētas burvis» centrā - draudzības būtība
00:00 / 03:39
Lejuplādēt

Tieši svētdien pirmizrāde gaidāma režisores Gaļinas Poliščukas un Sandijas Kalniņas skatuves versijai par Aleksandra Volkova pasaku “Smaragda pilsētas burvis”.

Uz skatuves redzami gan dažādu kino filmu tēli, arī pasaules slavenie “blasteri” no kinofilmas „Zvaigžņu kari”, kāds izrādē atpazīs filmu „Piektais elements”, vēl kāds uzburs iztēlē savu pasaku pasauli. Reizēm tā būs arī baisa.

„Nu ir tā.. aaa, aij aij.. es ar nepacietību gaidu otrdienu, jo pirmizrādē būs bērni vairāk ar vecākiem, otrdien redzēsim, kas notiek ar to pūli. Ir tā mazliet baismīgi,” atzīst aktieris Kaspars Gods.

Poliščukas un Kalniņas skatuves versijā Aleksandra Volkova pasakas varoņi Ella, Putnubiedēklis, Lauva un Dzelzs malkas cirtējs, mainoties laikam, būs nokļuvuši virtuālajā pasaulē.  Meitene Ella visu savu brīvo laiku pavada spēlējot datorspēles, līdz kādā no tām tiek ierauta un nekādi netiek vairs prom. Lai tiktu ārā, viņai būs jāiemācās gan komunicēt, gan draudzēties. „Viņi katrs ir ļoti vientuļš,” stāsta Signe Dancīte. “Viņi tiecas katrs pēc kaut kā sava - kāds pēc drosmes, kāds pēc sirds, kāds pēc smadzenēm. Patiesībā pats galvenais ir fakts, kas tas viss ir viņos pašos. Viņi tiecas pēc draudzības,” norāda Dancīte.

Poliščuka uzskata, ka izrāde „Smaraga pils@ta. Enter” nav aktuāla tikai virtuālās pasaules paaudzei, tā runā par spēju draudzēties, veltīt tam savu laiku un enerģiju.

„Mūsdienu bērni dzīvo jau citā pasaulē, kur valda cits domāšanas veids, bet arī mana meita kādreiz baidījās iepazīties un ar kādu bērnu sadraudzēties. Tagad, šķiet, bērniem ir vēl grūtāk, jo ir “draugi.lv”, “facebook” un tā tālāk,” norāda Poliščuka.

Izrāde „Smaragda pils@ta. Enter.” galvenā varone pārvarēs šķēršļus, mācīsies mīlēt, draudzēties, izdarīt pareizās izvēles, mācīsies dzīvot dzīvi un visbeidzot sevi pilnveidot. Izrādei ir vecuma ierobežojums, to var skatīties bērni, kur ir vecāki par sešiem gadiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti