Leļļu teātra izrāde «Kaštanka» viesojas festivālā Polijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar Dmitrija Petrenko izrādi bez vārdiem “Kaštanka” Latvijas Leļļu teātris 2. jūnijā piedalīsies 30. Starptautiskajā teātru festivālā „Valise” Polijā, Lomžā, lsm.lv pavēstīja teātra pārstāvji.

Festivālam, kas pulcē leļļu, objektu un cirka iestudējumus no visas pasaules, šogad tika pieteikts vairāk nekā 150 izrāžu no 40 valstīm, no kurām pamatprogrammā iekļautas 14, bet paralēlajā programmā vēl 13 dažādi notikumi – izstādes, ielu performances, ārpuskonkursa izrādes.

Visas pamatprogrammas izrādes, kuru skaitā ir arī “Kaštanka”, izvērtēs teātra profesionāļu žūrija, pasniedzot balvas nominācijās „Grand Prix”, Labākais režisors, Labākā scenogrāfija, Labākā mūzika, Labākais aktieris/aktrise u.c.

“Katram no mums ir Mājas. Bieži vien, tā nav vieta, kurā mēs dzīvojam, bet vieta un laiks, pēc kuriem ilgojamies. Tās var būt diezgan neizskaidrojamas un visbiežāk arī nesaprotamas jūtas citiem – kā var ilgoties pēc kaut kā tāda. Bet tikai mēs paši zinām, kāpēc gribam nokļūt tur, kur nokļūt bieži vien vairs nav iespējams. Šī ir izrāde par to, cik ļoti katrs no mums grib nokļūt Mājās,” par izrādi "Kaštanka" saka režisors Petrenko.

Polija ir viena no formas teātra, tai skaitā leļļu teātra, radošo meklējumu un avangarda lielvalstīm Eiropā. Savas bagātās kultūras un teātra tradīciju dēļ tā ir daudz labu un iedvesmojošu festivālu mājvieta, kuros satiekas un radošajām domām apmainās teātri no visas Eiropas. "Valise" ir viens no šādiem festivāliem, orientēts formas meklējumos un leļļu teātra elementu sintēzē ar citiem teātra/mākslas veidiem, kurš savas pastāvēšanas garajā vēsturē iemantojis stabilu reputāciju un atpazīstamību.

30. Starptautiskais teātru festivāls "Valise" šogad notiks laikā no 30. maija līdz 2. jūnijam. Festivāla pastāvēšanas laikā tajā viesojušies vairāk nekā 300 teātri no neskaitāmām pasaules valstīm.

Sunīša Kaštankas lomu bez lelles atveido aktrise Santa Didžus, Saimnieku tēlus atveido aktieri Miķelis Žideļūns un Andrejs Krenbergs. Izrādē skan Anno Mimicus mūzika. "Kaštankas" pirmizrāde notika šī gada 22. janvārī Leļļu teātra mazajā zālē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti