Rīta Panorāma

14 stundu kadetu piemiņas peldējums

Rīta Panorāma

Intervija ar komiķi Rūdolfu Kugrēnu

"Spēlmaņu nakts 2017" - skaties rīt LTV plkst. 2115

Latvijas Televīzija tiešraidē piedāvās «Spēlmaņu nakts» ceremoniju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

23. novembrī – leģendārā režisora Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā - Latvijas Televīzija piedāvās tiešraidi no tradicionālās "Spēlmaņu nakts" ceremonijas Dailes teātrī. Sākums plkst.21.15 LTV1 ēterā.

Gada balvas teātrī "Spēlmaņu nakts" pasniegšana šogad notiks jau 24.reizi. Kopumā šogad "Spēlmaņu nakts" balvas tiks pasniegtas 18 kategorijās. Ar balvas nominantu sarakstu var iepazīties šeit.

Jau zināms, ka "Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā saņems Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Ņina Ņeznamova un Latvijas Nacionālā teātra režisors Mihails Kublinskis.

“Teātra telpa pārmaiņu brīžos ļoti koncentrētā veidā izstaro blīvu, pat bīstamu apliecinājumu cilvēka dvēseles nemieram. Teātra ēkas robustais ķermenis mulsina vājos un iedvesmo neprātīgos. Telpa, kurā paši sev varam nekautrējoties uzdot vispārdrošākos un muļķīgākos jautājumus. Ko mēs te meklējam? Kas mēs esam? Un galu galā – kas ir teātris?” -  tā par šī gada teātra balvas “Spēlmaņu nakts” ceremoniju saka idejas autors, Valmieras Drāmas teātra aktieris Mārtiņš Meiers.

Kopā ar Mārtiņu Meieru ceremoniju veido mākslinieks Jānis Noviks un video māksliniece Zane Zelmene. Ceremonija, kā vienmēr, tiešraidē un līdz pēdējam brīdim vēlas saglabāt intrigu un pārsteigumu par vakara vadītāju izvēli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti