Latvijas baletdejotājiem panākumi prestižajā Maskavas konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Visu pagājušo nedēļu no 11.jūnija Maskavā norisinājās XIII Starptautiskais baleta mākslinieku un horeogrāfu konkurss. Konkursā piedalījās 200 dalībnieki no 27 valstīm, arī trīs Latvijas jaunie baletdejotāji, no kuriem divi tika pie godalgām. Evelīna Godunova ieguva pirmo vietu, bet Kārlis Cīrulis – trešo, ziņo rus.lsm.lv.

Jaunākajā vecuma grupā (14-18 gadi) pirmās divas godalgas izcīnīja Krievijas pārstāvji, bet trešajā vietā ierindojās 18 gadus vecais Kārlis Cīrulis, kurš pirms gada pārliecinoši uzvarēja baleta konkursā Rīgā, bet pēc tam kļuva par laureātus konkursā Dienvidkorejā.

Savukārt vecākajā grupā jaunietēm (19-24 gadi) par konkursa laureāti kļuva Evelīna Godunova.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Starptautiskais Maskavas baleta festivāls ir viens no trijiem prestižākajiem baleta konkursiem pasaulē. Konkurss dibināts 1969.gadā un notiek ik pēc četriem gadiem.

Šogad konkursam tika pieteikti 278 baletdejotāji un horeogrāfi no 28 valstīm, bet konkursā piedalījās 170 baletdejotāji un 30 horeogrāfi. „Grand Prix” un pirmās prēmijas vairākās kategorijās šogad konkursā netika piešķirtas. Konkursa rezultāti atrodami šeit.

Evelīna Godunova absolvējusi Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu. No 2010. līdz 2015. gadam bijusi Latvijas Nacionālā baleta soliste. Evelīna Godunova ieguvusi 1. vietu un publikas simpātiju balvu starptautiskajā dejas konkursā "Citta di Spoletto" (Itālija, 2009), 2. vietu Dienvidkorejas Starptautiskajā baleta festivālā (2012). Par Džuljetas lomas atveidojumu baletā “Romeo un Džuljeta” 2015. gadā saņēmusi "Spēlmaņu nakts" balvu kategorijā "Gada sniegums baleta mākslā". Kopš 2015. gada Evelīna Godunova ir Dienvidkorejas baleta kompānijas "Universal Ballet" soliste.

Kārlis Cīrulis 2016. gadā absolvēja Rīgas Horeogrāfijas skolu un pievienojās Latvijas Nacionālā baleta trupai, kur viņa repertuārā ir titulloma baletā “Riekstkodis”, Vergs baletā “Korsārs”, Zilais putns baletā “Apburtā princese”, pas de deux baletā “Gulbju ezers”. Kārlis Cīrulis 2016. gadā ieguvis 1. vietu Starptautiskajā Baltijas baleta konkursā un 2. vietu Starptautiskajā Dienvidkorejas baleta konkursā. Maskavas Starptautiskajam baleta konkursam Kārli Cīruli sagatavoja viņa pedagogs, Latvijas Nacionālā baleta premjers Sergejs Neikšins.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti