Jaunais Rīgas teātris arī pārcelšanās laikā sola būt kopā ar skatītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jaunais Rīgas teātris (JRT) uz pagaidu mājvietu Tabakas fabrikā varēs sākt pārcelties vēlā rudenī vai ziemā, nevis vasarā, kā bija plānots iepriekš, taču līdz pat brīdim, kad notiks pārcelšanās, teātris turpinās darbu savās mājās JRT telpās un arī pārcelšanas laikā plāno maksimāli būt kopā ar skatītājiem.

Sezonu teātris uzsāks, kā līdz šim, informēja JRT pārstāve Daiga Bināne.

Pārcelšanās laikā skatītāju zāles krēsli no Lāčplēša ielas 25 Lielās zāles  tiks demontēti, pārvesti un uzstādīti Tabakas fabrikas abās zālēs, taču šajā periodā izrādes tiks spēlētas citās zālēs. JRT arī plāno šo laiku veltīt jauniestudējumu sagatavošanai un izbraukuma izrāžu nodrošināšanai, un darbs neapstāsies.

Pārcelšanās gan teātrim un aktieriem finanšu ziņā nozīmēs mazākus ienākumus, taču JRT sola savu darbu plānot tā, lai zaudējumi būtu pēc iespējas mazāki.

 Jau ziņots, ka ēkas saimnieks „Valsts nekustamie īpašumi” un būvnieki „RBSSKALS” vēl pirms trim mēnešiem apgalvoja, ka nav pamata bažām par Tabakas fabrikas remonta pabeigšanu līdz augustam, tagad izskatās, ka teātris varēs pārcelties vien ziemā. 

Aizkavēšanās iemeslus  VNĪ skaidro ar nepietiekamo finansējumu. Sākotnējais konkurss par Tabakas fabrikas pārbūvi beidzās bez rezultāta, jo lētākais piedāvājums par miljonu eiro pārsniedza valsts atvēlēto budžetu. Un arī otrajā konkursā būvnieks prasīja vairāk par valsts nu jau palielināto remonta tāmi – 3,6 miljoniem eiro. Tādēļ nācies samazināt fasādes un citus dekoratīvos risinājumus, kuru saskaņošana visu aizkavējusi.

VNĪ prognozē, ka vēlā rudenī Jaunais Rīgas teātris jau varēs plānot pārcelšanos.  

Jaunā Rīgas teātra pārcelšanās uz pagaidu telpām tiek atlikta jau vairākas sezonas. Vecās, sliktā stāvoklī esošās telpas Lāčplēša ielā bija plānots sākt remontēt šajā rudenī. VNĪ šonedēļ izsludinājusi iepirkumu par JRT pārbūvi un rekonstrukciju, kas būs jāveic divu gadu laikā no līguma slēgšanas brīža.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti