Izsludināts konkurss par Latvijas simtgades svētku deju uzveduma māksliniecisko koncepciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Republikas simtajā gadadienā - 2018.gada 18.novembrī - "Arēnā Rīga" notiks Deju lieluzvedums, kura mērķis ir vienotā mākslinieciskā uzvedumā atklāt deju formu un žanru daudzveidību izcilu dejotāju - solistu un grupu izpildījumā. Latvijas Nacionālais kultūras centrs izsludina konkursu "Latvijas Republikas simtgades svētku Deju lieluzveduma mākslinieciskā koncepcija".

Konkursa mērķis ir noteikt labāko Latvijas Republikas simtgades svētku Deju lieluzveduma māksliniecisko koncepciju un radošo grupu (mākslinieciskais vadītājs, režisors, scenogrāfs) tās īstenošanai.

Uzvedums ir dramaturģisks, tas jāveido, izmantojot dejas formu daudzveidību, iekļaujot tajā profesionālo deju - baletu un laikmetīgo deju, amatiermākslas deju - skatuvisko tautas deju un mūsdienu deju, kā arī sporta deju. Uzvedums jāveido gan no stilistiski viendabīgiem deju priekšnesumiem, gan priekšnesumiem, kas vienlaikus apvieno vairākus deju stilus.

Koncepcijas atslēgas vārdi ir: svinības, izcilība, profesionalitāte, individualitāte, daudzveidība, paaudzes, tradicionālais, laikmetīgais, sadarbība, līdzsvars (sabalansētība).

Piedāvājumu iesniegšana konkursam noslēgsies šī gada 25.novembrī.

Konkursa nolikums pieejams Latvijas Nacionālā kultūras centra mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti