Rīta Panorāma

Intervija ar Ingu Ulmani un Reini, un Andri Sējāniem

Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Intu Šabohu par ugunsgrēku Jūrmalā

"Īs(t)a pamācība mīlēšanā" – koncertuzvedumā mīlēs jauni, mīlēs veci

«Īs(t)a pamācība mīlēšanā» – koncertuzvedumā mīlēs jauni, mīlēs veci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Koncertuzvedums „Īs(t)a pamācība mīlēšanā”, kas pirmizrādi piedzīvos 18.jūnijā Jēkabpilī, pauž pamatvērtības - uzticību, mīlestību, prieku - atklāj aktieri. Tas tiks darīts slavenu latviešu komponistu mīlasdziesmu fonā.

Koncertuzveduma nosaukums skatītājiem varētu saistīties ar R. Blaumaņa feļetonu "Īsa pamācība mīlēšanā", taču jaunajam uzvedumam ar to ir kopīga tikai mīlestības tēma.

"Izrāde ir par pamatvērtībām, ļoti vienkāršām - par uzticību, mīlestību, prieku. Ir ļoti daudz laba humora un, protams, skaisto latviešu dziesmu," stāsta aktrise Sigita Jegļevska.

"Man ir tas gods spēlēt varoni, kas dabonās. Un tā īstā mīlestība, man jau šķiet, ka tā ir ļoti vienkārša," stāsta Jegļevska.

Galveno - iekārojamā vīrieša - lomu atveidos Dailes teātra aktieris Āris Rozentāls.

Skaņu celiņš sastāv no dažādu latviešu komponistu dziesmām par atzīšanos mīlestībā.

Aktrise Mirdza Martinsone iezīmē atšķirības no populārās Blaumaņa lugas iestudējuma: "Īsa pamācība mīlēšanā - tad, kad Arnolds Liniņš iestudēja, tā bija izrāde numur viens, kur simtiem reižu mēs viņu atkārtojām, un es spēlēju vairākas lomas."

"Un visas aktrises, kas spēlēja Alīdi, palika pēc kārtas stāvoklī un tad mainījās. Tas bija tik interesanti. Šī [izrāde] ir kaut kas pavisam cits, tāds mūsdienu variants, un man patīk tas, ka es varēšu runāt latgaliski," atklāj aktrise.

Iestudējuma režisors ir Intars Rešetins, dramaturgs - Egīls Šņore. Radošajā kolektīvā ir apvienojušies Āris Rozentāls, Mirdza Martinsone, Vita Vārpiņa, Ērika Eglija, Inita Sondore, Akvelīna Līvmane, Velta Straume, Marģers Eglinskis un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti