Ģertrūdes ielas teātrī izrādīs igauņu laikmetīgās dejas izrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ģertrūdes ielas teātrī 6. oktobrī ar laikmetīgās dejas iestudējumiem “The Matter of Reflection” un “After I Ever I After” viesosies Tartu Universitātes Vīlandes Kultūras akadēmijas absolventi. Savukārt 3. oktobrī festivāla “Patriarha rudens” ietvaros Ģertrūdes ielas teātrī tiks spēlēta pašmāju horeogrāfes Agates Bankavas izrāde “Slikta”, lsm.lv informē teātra pārstāvji.

Iestudējuma “The Matter of Reflection” sākuma punkts ir gaismu atstarojošs materiāls. "Meklējot horeogrāfiju starp diviem fiziskiem fenomeniem – kustīgu ķermeni telpā un tā atspoguļošanu. Eksperimentējot, lai saprastu simbiotisko virzienu starp cilvēku un materiālu. Spogulis – tas ir objekts ar gludu, atstarojošu virsmu, un tā galvenā iezīme ir vienmēr būt kaut kam / kādam citam, nevis pašam. Pilnīga atspoguļošana – perfekta ilūzija. Jo skaidrāks spogulis, jo lielāka maldīšanās. Tā materiāls tiek saistīts, bet visa simbioze ir ķermeņa radīta. Kā cilvēka ķermenis ir saistīts ar ilūziju paštēlu?" skaidro izrādes veidotāji.  Iestudējuma horeogrāfe un režisore – Anni Zuppinga.

Savukārt “After I Ever I After” radošā komanda iestudējumu piesaka ar vēstījumu: “Ko darīt, kad viss ir beidzies? Lai ko es arī darītu – es neuztraucos.” Horeogrāfe – Valērija Januškeviča. 

Abas izrādes tiks spēlētas vienā vakarā – 6. oktobrī plkst. 19.00 – ar 30 minūšu pauzi starp izrādēm.

Laikmetīgās dejas izrāde “Slikta” ir Agates Bankavas maģistratūras diplomdarbs. "Cilvēku veido laiks un pieredze, kas palīdz dzīvot pasaulē atbilstoši laikmeta prasībām un baudīt labu mākslu, jo mēs zinām, kas ir labs. Izrādē piedalās pieci dejotāji, kuri uzzina ko jaunu par sevi dejojot. Neko citu neprot un patstāvīgi izdzenā blokus," teikts par izrādi. Agate Bankavas izvēlētā tēma – kādēļ iedalām mākslu labā un sliktā, uzmanību pievēršot tieši laikmetīgās dejas mākslas sfērai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti