Gada notikums teātra mākslā - «Spēlmaņu nakts» tiešraidē LTV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tradicionāli 23.novembris ir Gada balvas teātrī pasniegšanas ceremonijas diena jeb "Spēlmaņu nakts". Arī šogad Latvijas Televīzija (LTV) piedāvā šo teātra mākslas notikumu vērot LTV1 ēterā. Tiešraide no Dailes teātra sāksies plkst. 21.15.

Ik gadu novembris Latvijas teātru profesionāļu dzīvē tiek sagaidīts ar īpašu interesi un intrigu - Latvijas laikmetīgā teātra tēva Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, 23.novembrī, notiek gadskārtējā Latvijas teātru balvu pasniegšanas ceremonija "Spēlmaņu nakts".

Smiļģis vienmēr ir uzsvēris, ka teātris ir spēles un sintēzes māksla, un nekas jau nav mainījies. Arī šī gada ceremonijas veidotāji - režisore Ināra Slucka, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, videomākslinieks Māris Kalve un operators Uldis Jancis - to atgādinās, ikdienišķas situācijas viegli un ironiski sasaistot ar dzīvi teātrī, uzsverot šīs dienas nozīmīgumu un noturot arī to prieka dzirksti, kas ierasti dominē teātru profesionāļu starpā šī vakara gaitā.

Īpaši vakara gaitā tiks sumināti Mūža balvas ieguvēji - tautā mīlētie Latvijas Nacionālā teātra grandi Uldis Dumpis un Ģirts Jakovļevs. Tāpat tiks noskaidroti 17 Skatuves naglu ieguvēji, kļūs zināms, kura izrāde iegūs pagodinošo "Grand Prix" titulu.

"Spēlmaņu nakts" priekšvakarā, 22.novembrī, LTV piedāvā jautru un spilgtu tikšanos ar šī gada Mūža balvas ieguvējiem - Uldi Dumpi un Ģirtu Jakovļevu. Raidījumu ciklā "Teātris.zip", kas tapis sadarbībā ar Teterevu fondu, tiks demonstrēts Džordža Fārkera lugas "Kavalieru viltība" 1975.gada iestudējums, kurā abi toreiz jaunie aktieri spēlē kopā. Izrāde skatāma LTV7 ēterā plkst. 21.30. Pirms izrādes plkst. 21 Ojārs Rubenis raidījumā "Teātris.zip" tiksies ar abiem aktieriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti