Rīta Panorāma

Intervija ar Jutu Strīķi

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Māri Ošleju

6.augustā koncerts Baleta zvaigznes Jūrmalā

Festivāls «Baleta zvaigznes Jūrmalā» svin pilngadību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dzintaru koncertzālē 6. augustā, plkst. 20.00 notiks 18. Starptautiskais baleta festivāls “Baleta zvaigznes Jūrmalā”. Savā pilngadībā festivāls priecēs ar izcilu spāņu, kanādiešu, armēņu un kazahu mākslinieku sniegumu, kā arī iepazīstinās ar Latvijas horeogrāfu jaunākajām idejām un dejotāju sasniegumiem klasisku lomu interpretācijā.

Šā gada festivāla programmā īpašas uzmanības vērti ir pasaulslaveno horeogrāfu Džona Noimaijera un Džoba Kranko darbi, kurus Latvijā iespējams redzēt ļoti reti. Štutgartes baleta vadošie solisti Alīsija Amatrieina un Džeisons Reilijs dejos duetu no Kranko baleta “Oņegins” un Noimaijera darba “Otello”. Labi zināmie ziemeļu un dienvidu mīlas kaislību stāsti izcilo horeogrāfu rokās ieguvuši vēl emocionālākas dimensijas.

Hamburgas baletu festivālā pārstāvēs katalāņu izcelsmes vadošais solists Alekss Martinezs, kurš Jūrmalā dejos modernā baleta solo numurus. Džona Noimaijera trupas dejotājs arī pats jau radījis vairākas horeogrāfijas.

Virtuozās tehnikas cienītājiem patiks armēnis Avetiks Karapetjans, kurš saņēmis godalgas vairākos starptautiskos baleta mākslinieku konkursos. Viņš ir solists Tulūzas “Le Capitole” baleta teātrī un Rīgā dejos pārī ar Elinu Kamalovu no Marijas teātra.

Dienvidniecisko temperamentu nodrošinās vadošo baleta solistu pāris no Astanas Valsts operas un baleta teātra – kazahstānieši Bahtijars Adamzans un Madina Basbajeva. Arī viņi plūkuši laurus prestižos baleta konkursos Maskavā un Ņujorkā.

Vēl viena festivāla tradīcija ir tikšanās ar iemīļotajiem pašmāju māksliniekiem starpsezonu neformālajā gaisotnē ar atskatu uz sezonas spilgtākajiem darbiem.

Dzintaros dejos Latvijas Nacionālā baleta solisti Elza Leimane, Jolanta Lubeja, Jūlija Brauere, Arturs Sokolovs, Raimonds Martinovs, Antons Freimans, Kārlis Cīrulis, Germans Ševčenko ar kordebaletu, izpildot fragmentus no jaunākā sezonas iestudējuma “Pie zilās Donavas”, kā arī fragments no “Baleta Korsārs”.

Horeogrāfi Raimonds Martinovs un Antons Freimanis publikai rādīs savus jaunākos darbus. Abi horeogrāfi jau vairākkārt rādījuši savus darbus baleta vakaros “Iespējams”, kas tradicionāli risinās maija beigās Latvijas Nacionālajā operā un baletā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti