Dramaturgu teātrī - pirmizrāde Zeibota un Paukša iestudējumam «Gaisma tualetē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dramaturgu teātra Kamerzālē 6.jūlijā plkst. 19.30 notiks Hermaņa Paukša un Andra Zeibota lugas „Gaisma tualetē” pirmizrāde (režisors Andris Zeibots).

Šaurāks teātra draugu un interesentu loks varēja iepazīties ar šo darbu jau martā, jo šīs lugas iestudējums bija Dramaturgu teātra 14. studijas audzēkņu trešā mācību izrāde un šīs studijas diplomdarbs. Tagad, papildināts un pilnveidots, iestudējums piedzīvos atrādīšanos plašai skatītāju auditorijai.

Absurda komēdija „Gaisma tualetē” ir parodija par dzīvi pasaulē, kur vara manipulē ar sabiedrību un arī šīs varas kritizētāji tāpat manipulē ar ļaužu prātiem.

„Šādi manipulējot, visi viens otru un kopā visu sabiedrību morāli iznīcina vai nu naudas dēļ, vai sociāla aizvainojuma, vai eksaltētas vēlmes valdīt dēļ, un kopsummā sanāk tā, kā saka kāds šīs lugas varonis: "Tauta grib, lai ir tusiņš ar līķiem!” Neesiet lētticīgi muļķīši, neļaujiet sevi aizskart ne vieniem, ne otriem, atcerieties, ka ar modernās manipulāciju tehnikas palīdzību absolūti meli tiek sakonstruēti no 100% patiesiem faktiem, tikai - kaut ko noklusējot, kaut ko citu - intonatīvi (pat ar humoru)  parādot kā sliktāku vai labāku, nekā tas patiesībā ir. Gudrais ignorē visu šo ņemšanos sociālajos tīklos un citos medijos!”  tā par šo lugu saka viens no tās autoriem, dramaturgs un režisors Andris Zeibots.

Izrādes veidošanā piedalījies viss teātra radošais kolektīvs, lomās šajā iestudējumā iejutušies aktieri Agneta Veženkova, Baiba Puriņa, Betija Jušķevica, Gunita Loča, Elza Liniņa, Inese Matvejeva – Gērena, Inga Ivanova, Inga Saveļjeva, Inga Špūle, Katrīna Šapale, Kitija Mangule, Kristīne Ivanova, Kristīne Molodkina, Kristīne Riere, Liene Nollava,  Liene Zizlāne, Linda Zaksa, Rudīte Migla, Vineta Ozoliņa, Vita Kalniņa, Aivars Alps, Austris Pirktiņš, Ādams Pūrītis, Ernests Ērglis, Herberts Kaušs, Māris Gipters, Miks Kalējs, Pāvels Ņevodņičenko un Raivis Spirģis.

Šo pašu izrādi skatītāji varēs noskatīties arī 13. un 18. jūlijā, bet vēl šomēnes Dramaturgu teātra Kamerzālē būs iespēja redzēt arī A. Ūdra sociāli politisko komēdiju ar laimīgām beigām “Sveķainie cīsiņi” (21. jūlijā) H. Paukša režijā, ar ko teātra trupa apceļosi jau teju pusi mūsu valsts, un Hermaņa Paukša jaunāko darbu “Samainītie” (24. jūlijā) – neticami neiespējamo komēdiju par īstu mīlestību, kas spēj pārvarēt visas, pat ar dzimumu pārmaiņām saistītās grūtības.

Dramaturgu teātris un studija atrodas Rīgā, K. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas). Visu izrāžu sākums teātra Kamerzālē plkst. 19.30. Vairāk informācijas varat skatīt šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti