Dienas ziņas

No Rēzeknes daudzdzīvokļu mājām noņem grafiti

Dienas ziņas

Melngalvju namā muzejs un jaunas ekspozīcijas

Deju kolektīvs "Vēlreiz" jubilejā godina Latviju

Deju kolektīvs «Vēlreiz» savā jubilejā godina Latviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar akciju ''Vēlreiz Latvijai'' savu piecpadsmito gadskārtu atzīmē Jūrmalas vidējās paaudzes deju kolektīvs ''Vēlreiz''. Tās laikā dejotāji apceļo Latvijas vidieni, sešās pieturvietās veltot deju kādai no Latvijas vērtībām. Akcija aizsākās, iedimdinot Rīgu, un noslēgsies ar veltījumu jūrai.

Pirmoreiz Kauguru kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīva ''Vēlreiz'' dalībnieki kopā sanāca 2002. gada 21. oktobrī, lai pa kopīgu dejas ceļu virzītos tikai uz augšu. Šo gadu laikā 236 koncertos izdejotas 1236 dejas, un arī sava kolektīva dzimšanas dienā dejotāji nevēlējās palikt mājās. Tā radās ideja par akciju ''Vēlreiz Latvijai''

"Mēs gribējām atrast savādāku veidu, kā mēs varētu atzīmēt savu dzimšanas dienu. Nolēmām, ka to varētu veltīt kā dāvanu Latvijai simtgadē," stāsta Vita Pole, kolektīva "Vēlreiz'' vadītāja.

Tautas tērpa saktā visbiežāk ir seši kristāli, tāpēc arī akcijā izvēlētas sešas pieturvietas, katrā no tām veltot deju kādai no Latvijas vērtībām.

"Saglabāt savu mežu, jūru, gaisu un savus pukstus. Es novēlu latviešu tautai sadzirdēt šos Latvijas pukstus," aizgrābtību neslēpj Liene Šalajeva, akcijas idejas autore, ''Vēlreiz'' dejotāja.

Lielvārdē likteņupei Daugavai tika veltīta ilggadējā vadītāja Māra Subača veidotā deja ''Zibsnī zvaigznes aiz Daugavas''

"Šajā izvēlē nav nekādu manu nopelnu, bet tas ir patīkams pārsteigums," viņš stāsta. 

Pirmajam vadītājam ne mazāks pārsteigums bija sumināšana par kopā aizvadītajiem gadiem, bet sanākušajiem skatītājiem tas esot bijis necerēti jauks dienas sākums.

"Ļoti iespaidīgi bija, ka Daugava vizēja. Kā zvaigznes Daugavā šeit saulīte vizēja. Sevišķi iespaidīgas bija vīriešu villaines, kad tās pacēla. Un izteksmīgas, tādas ļoti izteiksmīgas arī dejotājas," sajūsminās lielvārdiete Silvija Raga.

Akcijā ''Vēlreiz Latvijai'' trīs pieturas punkti paredzēti Zemgalē, bet 16. pastāvēšanas gadā ''Vēlreiz'' iedejos Kauguros ar veltījumu jūrai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti