Decembrī «Teātris.zip» piedāvās trīs izrādes - «Mīlas svētība», «Latgaliešu rulete» un «Jūtu tektonika»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Decembrī Latvijas Televīzija kopā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu raidījumu cikla “Teātris.zip” skatītājiem piedāvā trīs aizraujošas teātra izrādes – M. Čehova Rīgas Krievu teātra izrādi “Mīlas svētība”, Daugavpils teātra izrādi “Latgaliešu rulete” un Nacionālā teātra izrādi “Jūtu tektonika”. Šomēnes izrādes skatāmas svētdienās LTV7 ēterā un, kā ierasts, pirms izrādes raidījumā “Teātris.zip” Ojārs Rubenis sarunāsies ar aktieriem un izrāžu veidotājiem.

Svētdien, 4.decembrī, ciklā “Teātris.zip” plkst.21.30 skatītāji varēs baudīt vizuāli skaisto un muzikāli smalko M. Čehova Rīgas Krievu teātra izrādi “Mīlas svētība” ar komponista Artūra Maskata oriģinālmūziku. Raiņa un Aspazijas 150.jubilejas gadā ikviens teātris ir parādījis savu skatījumu uz abu dzejnieku dzīvi un darbiem. Režisors Igors Koņajevs ir izveidojis Raiņa un Aspazijas biogrāfiju, izsekojot pašu rakstnieku dzejai un fragmentiem no lugām “Uguns un nakts” un “Spēlēju, dancoju”. Pirms izrādes, plkst. 21.00 – Ojāra Rubeņa saruna ar Rīgas Krievu teātra aktieriem Ņinu Ņeznamovu, Janu Herbstu, Maksimu Buseli un komponistu Artūru Maskatu.

Savukārt 18.decembrī LTV7 ēterā plkst. 21.30 būs skatāma Daugavpils teātra komēdija latgaliešu valodā – “Latgaliešu rulete”. Tajā netrūkst nedz asprātību, nedz īstena latgaliešu humora, taču tā nenoliedzami liek arī aizdomāties. Skatītāji pamanīs, ka lugas komiskās līnijas pamatā ir ņemta cilvēka dabas neparedzamība. Ko jūs darītu, ja būtu vinnējis loterijā, bet biļete pēkšņi pazudusi? Izrādē izspēlētas situācijas, kurās it kā pazīstams cilvēks pēkšņi izmainās, kad aci pret aci satiekas nauda un draudzība. Pirms izrādes Rubenis raidījumā “Teātris.zip” tiksies ar režisoru Oļegu Šapošņikovu un galvenās lomas atveidotāju Kristīni Veinšteinu.

Pirmajos Ziemassvētkos, 25.decembrī, plkst. 20.30 tiks demonstrēta Nacionālā teātra izrāde ”Jūtu tektonika” par ģimenes un mīlestības lielo varu, kā arī alkām pēc tās. „Protams, izrāde ir par mīlestību. Par tās trauslumu, kaislību, spēku, maigumu, raupjumu, nelietību, sāpēm, prieku, atklājumu, sajūsmu, bailēm, cerību, ilgām, tvīksmi, šausmām, noslēpumu, tumsu, gaismu, lepnumu, pazemību, nelaimi un laimi – vienā vārdā – tās Dievišķumu”, atzīst režisors Mihails Gruzdovs. Scenogrāfs Aigars Ozoliņš ievedīs Parīzes atmosfērā ar ielu dziedātājiem un mūžīgiem mīlētājiem. Raidījumā “Teātris.zip”, plkst. 20.00, pie Ojāra Rubeņa viesosies aktrises Indra Roga, Lolita Cauka un Liene Sebre.

Raidījumu cikls “Teātris.zip” janvārī atgriezīsies LTV1 ēterā ar jaunām, izcilām un skatītāju augsti vērtētām izrādēm.

Kopš 2012.gada rudens "Teātris.zip" sezonās ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu Latvijas iedzīvotājiem ir bijusi iespēja vērot 121 dažādu laiku Latvijas teātru labāko izrādi ierakstā un tiešraidēs. Paralēli Latvijas Televīzija veikusi Rīgas un reģionu teātru 84 labāko izrāžu ierakstus. Tās ir izrādes, kas iekļautas Latvijas kultūras kanonā, kā arī iestudējumi, kas uzskatāmi par sava laika zīmēm. Plašāk par izrādēm – infografikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti