Daugavpils teātra jauno sezonu sola raibu un daudzveidīgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Raibu un daudzveidīgu jauno iestudējumu sezonu saviem skatītājiem sola Daugavpils teātris. Jau 30. septembrī Daugavpils teātrī notiks šīs sezonas pirmā pirmizrāde "Kur prāts, tur nelaime", kas būs Krievijas režisora Jurija Kvjatkovska slavenās Gribojedova lugas mūsdienīga interpretācija. Jauni, daudzološi režisori ar mūsdienīgu skatījumu uz teātra mākslu un iestudējumiem, savas – pašmāju teātra tradīcijas, klasika, deja un mūzika – to Daugavpils teātra jaunajā sezonā sola teātra pārstāvji.

Daugavpils teātra sezonu sola raibu un daudzveidīgu
00:00 / 04:52
Lejuplādēt

Daugavpils teātrī jau sācies intensīvs darbs pie sezonas jauniestudējumiem. Rit mēģinājumi, aktieri pēc vasaras atpūtušies un pilni iedvesmas un darba spara, saka mēģinājumu starplaikos pārtvertie aktieri Milena Rožanska un Māris Korsiets

"Jau visu vasara gaidīju, kad sāksies darbs," atzina Rožanska. "Ir jauni projekti, jauni režisori un jauni spēki, un tas ir fantastiski." Korsiets piebilst: "Vasaras nebija, bet izbaudījām un esam atpūtāmies, un tagad ar jauniem spēkiem dodamies uz priekšu."

Teātrī rit mēģinājumu process pie izrādes pēc Gribojedova lugas motīviem "Kur prāts, tur nelaime" krievu valodā. Iestudējuma režisors ir Jurijs Kvjatkovskis no Krievijas. Viņš ir divkārtējs teātra balvas "Zelta maska" nominants, un viņa eksperimenti teātra jomā raisījuši plašu rezonansi Krievijas kultūras telpā. Šis režisors iestudējis izrādes vadošajos Maskavas un Sanktpēterburgas teātros.

Paralēli Daugavpils teātrī rit mēģinājumi ar vēl vienu krievu režisoru, top pirmizrāde - Krasnogorova lugas iestudējumam latviešu valodā, režisors Andrejs Dežonovs, Karēlijas Nacionālā teātra mākslinieciskais vadītājs. Daugavpils teātra aktieriem tas ir jauns izaicinājums.

"Vārds pārsteigums arvien biežāk tiek lietots, kad mēs stāstam par Daugavpils teātra repertuāru," teātra direktors Oļegs Šapošņikovs stāsta, ka ar vārdu "pārsteigums" Daugavpils teātris pirms kārtējās jaunās sezonas jau apradis un pozitīvā nozīmē, latiņa nav jānolaiž.

"Brīžiem sanāk tā, ka mēs paši esam pārsteigti, ar to, kas notiek. Pagājušajā sezonā vislabākajā nozīmē mēs bijām pārsteigti par labiem "Spēlmaņu nakts" žūrijas vērtējumiem.

Man būs pārsteigums, ja šogad mēs šo latiņu nenoturēsim. Runa nav tikai par žūrijas vērtējumu. Runa ir par arī par to, ka pēc statistikas mums pieaug skatītāju, un mēs skaidri saprotam, ka skatītāji balso ar kājām," saka Šapošņikovs.

Ieceru un ambīciju jaunajā sezonā Daugavpils teātrim ir daudz, sezona būs daudzveidīga un raiba, intervijā Latvijas radio, neslēpj teātra direktors.

"Pirmo darbu šajā sezonā iestudē režisors, kuram pašam jau ir divas nominācijas ''Zelta maskās''. Mūsu teātrim tā ir neierasta pieredze. Mums nav arī šaubu, ka visi pieaicinātie viesmākslinieki savā profesijā ir absolūtie profesionāļi. Jautājums ir tikai par to, cik mēs paši esam spējīgi pielāgoties tādām daudzveidīgajām prasībām. Bet tas galu galā atspoguļosies mūsu repertuārā, kurš paliek un paliks vēl raibāks un vēl daudzveidīgāks. Bet mēs neaizmirstam, ka pašam teātrim ir jau savas zināmas tradīcijas, un viena no tām ir muzikālas izrādes. Šī sezona nebūs izņēmums.

Šīs sezonas otrajā pusē taps izrāde'- mūzikls ''Džeina Eira''. Šīs tradīcijas ievērošana dod teātrim zināmu stabilitāti, neskatoties uz visiem eksperimentiem un kaķiem maisā," saka teātra direktors.

Rudenī Daugavpils teātrī mēģinājumus sāks režisore Lucina Sosnovska no Polijas. Tāpat Daugavpils teātrī šajā sezonā atgriezīsies režisors Dž. Dž. Džilindžers. Būs arī deju izrāde bērniem "Čipolino". Neizpaliks bez pārdomu vērtām izrādēm, jo tā arī ir Daugavpils teātra sūtība.

"Domāt globāli, nevis lokāli. Tas būtu tāds mērķis," piebilst Šapošņikovs.

Pirmā pirmizrāde Daugavpils teātrī notiks jau 30. septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti