Atzīmējot 25 darbības gadus, teātris «Skatuve» ielūdz uz mākslas projektu «Atgriežamies «Skatuvē»»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Atzīmējot teātra “Skatuve” 25 gadu pastāvēšanu, šā gada janvārī un februārī tajā norisināsies projekts "Atgriežamies “Skatuvē””, kura ietvaros notiks septiņi teātra mākslas pasākumi ar dažādu Latvijas teātru aktieru un režisoru dalību, lsm.lv pavēstīja teātra “Skatuve” mākslinieciskā vadītāja Anna Eižvertiņa.

Visi projekta dalībnieki tuvākā vai tālākā pagātnē bijuši cieši saistīti ar teātri “Skatuve”, piedāvājot skatītājiem daudzveidīgu un pārsteigumiem bagātu priekšnesumu virkni. Pirmie trīs teātra māklsas projekta “Atgriežamies “Skatuvē”” pasākumi notiks 26., 29. janvārī un 3. februārī.

“Teātris „Skatuve” visus tā pastāvēšanas gadus bijis praktisko mācību bāze Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra un audiovizuālās mākslas katedras bakalauriem un maģistrantiem. Šeit savus eksāmenu darbus, diplomdarbu izrādes spēlējuši nu jau profesionālie dažādu Latvijas teātru aktieri. Arī režisori – bakalauri un maģistranti, “Skatuvē” savulaik radīja savas pirmās patstāvīgās izrādes. Šobrīd visas Latvijas teātra mākslas personības, kuras „izgājušas cauri” teātrim „Skatuve”, strādā gan valsts, gan neatkarīgajos teātros. Piemēram, Nacionālā teātra aktieru trupā vien ir ap 30 šādu cilvēku, bet citi strādā Jaunajā Rīgas teātrī, Dailes teātrī, Valmieras teātrī, Liepājas teātrī un citos,” stāsta teātra “Skatuve” mākslinieciskā vadītāja un dibinātāja Anna Eižvertiņa.

Teātris “Skatuve” savā 25 gadu vēsturē sadarbojies arī ar pieredzējušiem latviešu teātra mākslas profesionāļiem – Lāsmu Kugrēnu, Indru Briķi, Rutu Vītiņu, Aurēliju Anužīti, Zani Vaļicku, Jāni Paukštello, Jāni Skani, Arti Robežnieku, Valdi Lūriņu, Daini Sumišķi un daudziem citiem.

Pirmie „Atgriežamies „Skatuvē”” pasākumi:

  • 26. janvārī, plkst. 19 – Ivo Martinsons no Valmieras Drāmas teātra runās viņam mīļu dzeju, kā arī dziedošie aktieri Agnese Cīrule un Ainārs Ančevskis no Nacionālā teātra piedāvās skatītājiem viņu kopīgo muzikālo programmu;
  • 29. janvārī, plkst. 13 – “Skatuvē” viesosies Samija Adgezalova (Liepājas teātris) un Raimonds Celms (Nacionālais teātris) ar ļoti labas literatūras monologiem. Muzikāli šo pasākumu rotās Juris Jope un Emīls Kivlenieks ar vokālo programmu;
  • 3. februārī, plkst. 19 – pasākums-pārsteigums ar diviem Latvijas teātra mākslas meistariem - Valdi Lūriņu (Nacionālais teātris) un Mārtiņu Vilsonu (Neatkarīgais teātris „Skatuve”).

Pārējie četri jubilejas projekta “Atgriežamies “Skatuvē”” pasākumi notiks šā gada februārī. Informācija par to programmu tuvākajā laikā būs pieejama teātra mājaslapā skatuve.lv, kā arī ''Facebook lapā'', sola projekta autori.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti