Atklās Alfrēda Jaunušana bareljefu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

16. jūnijā plkst. 15, sākoties tradicionālajam “Skroderdienu” laikam un tuvojoties Druvienas Silmaču brīvdabas pasākuma 30. gadskārtai,  Latvijas Nacionālajā teātrī partera aplī tiks atklāts Alfrēda Jaunušana bareljefs un pie Aktieru zāles piemiņas plāksne Zigfrīdam Kalniņam, lsm.lv pavēstīja teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

Alfrēds Jaunušans (1919-2008) ir bijis Nacionālā teātra aktieris no 1947. gada, režisors - no 1963. gada, bet no 1966. līdz 1987. gadam - teātra galvenais režisors. Iestudējis vairāk nekā 40 izrāžu. Starp viņa paša nozīmīgākajām lomām teātrī ir bijis “Skroderdienu” Rūdis, viņa dziedāto "Jūdzu savu pletīzeri" vēl šodien var dzirdēt ierakstos, bet viens no viņa nozīmīgākajiem un populārākajiem iestudējumiem bija “Skroderdienas Silmačos”, arī to brīvdabas uzvedums Druvienā.

Zigfrīds Kalniņš (1930-1998) ir cilvēks, kurš no skatuves strādnieka gadu gaitā izveidojās par ievērojamu Latvijas kultūras darbinieku. Būdams ilgus gadus teātra direktora vietnieks, Zigfrīds Kalniņš bija idejas autors kādreizējā teātra ogļu pagrabā 1975.gadā izveidot Latvijā pirmo teātra kamerzāli.  Viņa nopelns ir arī lielās Nacionālā teātra brīvdabas izrādes Vecpiebalgā, Druvienā, Dundagā 20. gadsimta 80. gados. 

“Skroderdienas Silmačos” šogad Nacionālajā teātrī būs no 16.līdz 21.jūnijam, savukārt 23.jūnijā būs brīvdabas izrāde Druvienā, kuru, kā iepriekš jau vēstīts, 24.jūnijā piedāvās noskatīties Latvijas Televīzijas raidījums "Teātris.zip". Izrādē piedalās viss teātra aktieru kolektīvs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti