Ar jaunām izrādēm Latvijā atgriežas spāņu mīms Karloss Martiness

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar izrādēm „Laiks svinēt” un „Maģiskā klusuma pasaule” Latvijā šonedēļ uzstājas spāņu mīms Karloss Martiness.

Viņš Latvijas publikai jau labi pazīstams no savām iepriekšējām viesturnejām, un šoreiz mīma izrādes varēs noskatīties Morē, Rīgā, Liepājā, Valmierā, Ventspilī, Jēkabpilī un Mārupē. Sarunā ar Latvijas Radio Martiness atzina, ka vienmēr priecājas par iespēju spēlēt Latvijā, kur šodien nav daudz mīmu, tādēļ publika vienmēr viņa izrādes uztverot ar prieku un svaigumu:

„Mīmam uz skatuves nav pilnīgi nekā cita, kā tikai viņš pats. Mēs strādājam tikai ar gaisu un skatītāju iztēli, un nav pārāk daudzi, kas to prot. Kad es pieskaros sienai, tā ir veidota no gaisa un pastāv tikai cilvēku galvā. Taču tajā brīdī viņi to redz. Citu mākslinieku izmantoti materiāli, kā stikls, ledus vai sniegs, ir ļoti trausli. Bet es strādāju ar vēl ko trauslāku – ar gaisu. Neviens manu mākslu nevar nofotografēt. Viņi redzēs tikai manu sejas izteiksmi un gaisā paceltas plaukstas, bet durvju vai sienas tur nebūs. To cilvēki var redzēt tikai savā iztēlē, un tā pastāv tikai īsu brīdi, konkrētās auditorijas galvās.”

Spāņu mīms Karloss Martiness
00:00 / 00:54
Lejuplādēt

Izrādes "Laiks svinēt" pirmajā daļā Martiness piedāvā savu raksturīgāko etīžu izlasi, tomēr tikai norises dienā, sastopoties ar publiku, viņš izvēlēsies, kurus stāstus viņš parādīs uz skatuves. Otrajā programmas daļā tiek attīstīta tēma, kas vienmēr intriģējusi mākslinieku, proti, laiks. Pantomīmas izrāde "Laiks svinēt" 1.aprīlī būs skatāma Mores Tautas namā, 2.aprīlī Rīgas Kongresu namā, 5.aprīlī Valmieras drāmas teātrī, 6.aprīlī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" un 7.aprīlī Ventspils Pārventas bibliotēkā.

Tāpat īpaši Latvijas skatītājiem Martiness ir sagatavojis programmu ģimenēm "Maģiskā klusuma pasaule", kas būs skatāma 4.aprīlī Jēkabpils Tautas namā un 8.aprīlī Mārupes Kultūras namā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti