Kultūras rondo

Klāt Latvijas amatierteātru iestudējumu skates „Gada izrāde 2015” fināls

Kultūras rondo

Filma "Musica Serena. Komponists Pēteris Vasks"

21. Baltijas baleta festivālā

Ar džeza dejas koncertu Dzelzceļa stacijā atklāj 21. Baltijas baleta festivālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar tradicionālo atklāšanas koncertu Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā šodien sāksies jau 21.starptautiskais Baltijas baleta festivāls „No klasikas līdz avangardam”. Atklāšanas koncertā tiksies Pori deju kompānijas mākslinieki no Somijas un „Riga City Jazz Dance” dejotāji no Latvijas.

Festivālā, kas ilgs līdz 4. maijam, galvenie viesi būs flamenko kompānija no Spānijas ar uzvedumu „Karmena” un beļģu laikmetīgās dejas meistari „Opinion Public”, bet klasiskā baleta priekšnesumi koncentrēsies festivāla galā koncertā. Festivālā plānotas arī meistarklases, izstādes un kino seansi. Pasākumi notiks Rīgā, Preiļos, Rēzeknē, Ventspilī, Cēsīs, Valmierā un Liepājā.

Lita Beiris par Baltijas Baleta festivāla atklāšanu
00:00 / 00:32
Lejuplādēt

„Mums bija domāta sadarbība ar „Pori Dance School”, kas ir pazīstama visā pasaulē, bet iznāca „Pori Dance Company”. Brīnišķīgi četri dejotāji, kas interpretēs džezu. Būs arī mūziķi [saksofonists Gatis Gāga un ģitārists Linards Šveklis], un „Riga City Jazz Dance” – jauna kompānija, mēs sākam ielauzties arī džeza dejā. Tas nav viegli, jo mums pagaidām Latvijā nav šādas sistēmas,” par šī vakara atklāšanas koncertu stāsta festivāla direktore Lita Beiris.

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls „No klasikas līdz avangardam”, kas notiek kopš 1996. gada,  ir vienīgais baleta notikums Latvijā, kas skatītājiem piedāvā pasaules klases dejotāju, horeogrāfu, baleta teātru un kompāniju priekšnesumus, apvienojot klasiskās tradīcijas ar laikmetīgu skatījumu.

Plašāka sarunu ar festivāla direktori Litu Beiris piektdien, 8. aprīlī, raidījumā „Kultūras rondo”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti