Kultūras ziņas

Ēnu un zīmējumu izrāde bērniem par dzīves upi

Kultūras ziņas

Rīgu apmeklē Vāgnera mazmazmeita

50 gadi uz Leļļu teātra skatuves

Aktrisei Silvijai Biterei - 50 gadi uz Leļļu teātra skatuves!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vismaz divas paaudzes uzaugušas, vērojot Latvijas Televīzijā Runci Renāru ar pelīti Pīku un žurku Luīzi. Daudzi dziedājuši līdzi Annelei uzvedumā “Kling, klang esam klāt!”. Visus šos tēlus vadījusi Latvijas Leļļu teātra aktrise Silvija Bitere, kura 4.oktobrī atzīmēja piecdesmito darba gadu jubileju.

Annele uzvedumā “Kling, klang esam klāt!”, pelīte Pīka raidījumā “Reiz Runcis Renārs” bija tikai daļa no lomām Latvijas Televīzijā, kurās vairāk par 35 gadiem varēja saklausīt Latvijas leļļu teātra aktrises Silvijas Biteres balsi un vērot viņas vadītās lelles. Latvijas Leļļu teātrī Silvijas Biteres lomu saraksts ir vēl iespaidīgāks, jo aktrise teātrī strādā jau 50 gadus. Šodien mākslinieci darba jubilejā sumināja teātra kolektīvs. Sveicējiem pievienojās arī īpaša viešņa.

 „Es jau nebiju viena, man jau bija arī Pīks līdzi. Braucām uz zooloģisko dārzu, visādas blēņas darījām. Interesanti bija!” saka pelīte Pīka.

„Vispirms jau mūs iemācīja, kā vajag, kā nevajag. Kur iet, kur neiet. Apmēram tā. Un tad jau tu zini, ka nedrīksti iet, kā gribi, kāds ir līmenis,” atceras Latvijas Leļļu teātra aktrise Silvija Bitere. „Mums patika vispirms sagatavoties raidījumam. Arī kad dublēju filmas, vienmēr ņēmu mājās līdzi atnesu kaseti, lai paskatītos un apgūtu to kā savu. Vismaz izlasot, lai būtu mans, nevis atsvešināti.”

Aktrise atzīst, ka laiki ir mainījušies un tagad bērniem ir citi varoņi. Bet pelītei Pīkai būtu ko teikt saviem skatītājiem arī šodien.

„Vienu gan es gribētu teikt – mums vajag mācīties, nevis tāpēc, ka tētis grib, tāpēc, ka mamma grib, vai tāpēc, ka kāds cits to grib. Tagad tiešām ir jādomā, jo mēs mācāmies tieši paši sev! Lai paši būtu gudri un lai dzīvē kaut kas būtu. Labestību!” saka aktrise.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti