Ziemeļrietumu Kamerkoris no ASV uzstāsies Anglikāņu baznīcā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ziemeļrietumu Kamerkoris (Sietla, Vašingtonas pavalsts) diriģenta Marka Klepera vadībā piektdien, 7.jūlijā, plkst.18.00 aicina uz koncertu Sv.Pestītāja (Anglikāņu) baznīcā. Stundu garajā programmā kopā ar kori muzicēs arī saksofonists Maikls Brokmens.

Ziemeļrietumu Kamerkoris allaž bijis dinamisks un radošs - tas izpelnījies slavu un atzinību gan visā ASV Klusā okeāna reģionā, gan guvis pieredzi un panākumus arī daudzviet pasaulē. Koris uzstājas gan a cappella repertuārā, gan radošā mijiedarbē ar orķestriem un ansambļiem. To vidū ievērojamākais ir Sietlas simfoniskais orķestris, kam līdzās jāmin arī Sietlas jauniešu simfoniskais orķestris, dažādas baroka un džeza grupas.

Ziemeļrietumu Kamerkoris. Set Me As A Seal (Clausen)
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Savas pastāvēšanas piecdesmito gadskārtu Ziemeļrietumu Kamerkoris atzīmē ar īpašu vērienu un daudzveidīgām aktivitātēm – arī ar koncertbraucienu uz Somiju un Baltijas valstīm. Atbilstoši veidots arī uzstāšanās repertuārs – tā kodols ir amerikāņu (amerikāņu, afroamerikāņu un latīņamerikāņu) mūzika plašā žanru spektrā. Sava vieta atvēlēta arī klasiskām garīgās mūzikas virsotnēm un ziemeļvalstu, kā arī britu mūzikas paraugiem. Ne tikai jauks žests, bet arī pašu dziedātāju redzesloka paplašinājums ir latviešu tautasdziesma "Kas tie tādi" Stīvena Semeca apdarē.

Ziemeļrietumu Kamerkoris. My Souls Been Anchored (Hogan)
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Programmā iezīmīga ir arī pazīstamā spiričuela "Dziļā upe" apdare, ko veicis zviedru saksofonists Anderss Polsons. Eiropas sakrālās mūzikas klasiku pārstāv Kristovala de Moralesa, Džovanni Palestrīnas un Alesandro Skarlati sacerējumi. Mūsdienu skatu uz garīgās mūzikas lauku sniedz Ūla Jeilo – norvēģu komponists, kurš pamatā strādā Ņujorkā. Programmā ietverti arī vairāku citu autoru opusi, un tā aptver plašu saturisko loku - tajā pārstāvēti dažādi laikmeti un reģioni, daudzveidīgi žanri un tradīcijas.

Ziemeļrietumu Kamerkoris. Sicut Cervus (Palestrina)
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Ieeja koncertā bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti