Zane Dombrovska un Dita Lūriņa dāvā jaunu Aigara Voitišķa dziesmu «Snieg»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Aktrises Zane Dombrovska un Dita Lūriņa piedāvā jaunu Aigara Voitišķa dziesmu "Snieg", dziesmu autors sacerējis, iedvesmojoties no Ojāra Vācieša dzejoļa ar tādu pašu nosaukumu. Šī dziesma ir arī pirmā vēstnese studijas albumam, kas tiek ierakstīts Ginta Solas ierakstu studijā un kuru plānots izdot nākamā gada Ziemassvētkos. Tajā būs dzirdamas nebijušas versijas vairākām tautā iemīļotām un jau labi zināmām Aigara Voitišķa dziesmām, kā arī pavisam jaunas dziesmas, kas radītas īpaši šim notikumam.

"Esam ļoti priecīgas un iedvesmotas satikties un strādāt ar tik brīnišķīgu radošo komandu, un, lai arī darbs pie albuma ierakstīšanas ir ļoti apjomīgs un smags, - mēs to baudām kā svētkus. Ir dziesmas, kuru versijas tapušas, pa studijas logu noraugoties, kā gandrīz rokas stiepiena attālumā stirniņas meža pļavā ganās, savukārt, iedziedot dziesmu "Snieg", bija tik brīnumaini pēkšņi pamanīt, ka aiz loga tieši tajā dienā, tieši tajā mirklī pēkšņi ir sācis snigt,” kopīgā stāstā vienojas Zane un Dita.

Zanes un Ditas dziedājumu papildina ne vien paša autora Aigara Voitišķa, bet arī Ginta Solas ģitāras skanējums, Roberta Rasas kontrabasa klātbūtne un Kaspara Grigaļa bungu sirds.

"Esmu apradis ar to, ka rudens ir palicis garāks un lietaināks un, godīgi sakot, neizjūtu to kā apgrūtinājumu, jo man patīk dzīvot Latvijā un man patīk laika apstākļi manā dzimtenē, taču reizēm tā gribas arī ziemā sniegu, tāpēc - lai ziemā snieg!" saka dziesmas autors Aigars Voitišķis.

Pirms diviem gadiem Zane Dombrovska un Dita Lūriņa kopā ar Aigaru Votišķi un Gintu Solu radīja koncertprogrammu ar nosaukumu "Ledus puķes Tavā logā" un Ziemassvētku laikā ar koncertiem uzstājās vairākās Latvijas baznīcās un pilīs. Vēlāk šo muzikālo programmu turpināja pilnveidot, muzicējot dažādos Latvijas kultūras centros. Kopīgajās uzstāšanās reizēs bija izdevies sadzīvot tik daudz iedvesmojošas enerģijas un jaunu muzikālu ideju, ka "Ledus puķes" bija "atvērušās" un "uzziedējušas" pavisam jaunās skaņās, un tas radīja vēlmi šo programmu iemūžināt albumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti