«Totaldobže» notiks elektroniskās un laikmetīgās mūzikas vakars

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sestdien "Totaldobže" mākslas centrā norisināsies elektroniskās un laikmetīgās mūzikas vakars, vienuviet pulcinot žanra pārstāvjus no Lielbritānijas un Latvijas, informēja "ULVE Agency" pārstāvis Sandis Baumanis.

Pasākuma programmā būs iekļauta patlaban Rīgā dzīvojošo Lielbritānijas skaņu mākslinieku Lī Čepmena un "Kostoglotov" uzstāšanās, kā arī Latvijas mūziķu - ģitārista Jurija Gagarina un projekta "Kroffork" - uznāciens.

Gagarins ir improvizācijas spēles ģitārists no Liepājas. Kopš 2009.gada viņš darbojies eksperimentālās un elektroakustiskās mūzikas laukā, par radošās darbības virzītājspēku minot skaņu kā parādību un vienotu veselumu, un nospēlējis lielākus un mazākus koncertus.

"Kostoglotov" ir Londonas komponista Derila Vorsingtona guļamistabas ierakstu un elektroniskās mūzikas projekts, kurš sevi pieteica 2009.gadā. Viņa konceptuālā skaņu pasaule tiek radīta ar līdzvērtīgu atzinību un interesi par noskaņu, improvizācijas un laikmetīgās mūzikas žanriem.

"Kroffork" ir Rīgas multimediju mākslinieces Sabīnes Moores elektroniskās mūzikas projekts, kurā viņa plašā izpratnē eksperimentē ar dažādām skaņu formām, instrumentu tehnikām un vizuālo mākslu. Mūzikai raksturīga dažādība, kas pārliecinoši atrod un uzrunā klausītāju.

Čepmens ir britu mūziķis no Bērnlijas, par ko plašāka publika uzzināja salīdzinoši nesen. Viņa mūziku, kura izdota vairākos īsspēlējošajos albumos, raksturo nepārtrauktās skaņas un laikmetīgās mūzikas elementi, kuru paplašināšanai tiek izmantotas kasešu lentu cilpas un pārveidotas vai atrastas skaņas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti