«Tête-à-Tête 2016» pirmais izsludinātais notikums – Garančas un Paula «Baltās paslēpes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

18. septembrī Latvijas Nacionālajā teātrī notiks komponista Raimonda Paula un operdziedātājas Elīnas Garančas radošās sadarbības vakars – koncerts “Baltās paslēpes”, kas būs viens no centrālajiem Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas “Tête-à-Tête 2016” pasākumiem, lsm.lv pavēstīja "Tête-à-Tête" programmas veidotāji.

Koncertā, kurš tapis sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri,  pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos jaunas, tieši Elīnai Garančai komponētās dziesmas ar Vizmas Belševicas dzeju. Koncertā “Baltās paslēpes” abi mākslinieki uz koncertskatuves satiksies pirmo reizi. Muzikālā vakara programmā – vokālie opusi, instrumentālās improvizācijas un sarunas.

“Abi mākslinieki ir mūsdienu Latvijas kultūras izcilības un lepnums, turklāt abi ir šī gada jubilāri. Viņu kopdarbs ļaus izbaudīt iepriekš Latvijā nebijušu, intriģējošu un vienlaikus ļoti emocionālu notikumu,” atzīmē mecenāti Boriss un Ināra Teterevi.

““Mēs abi paslēpes spēlējam,” skan Vizmas Belševicas vārdi dziesmai, kuras nosaukumu izvēlējāmies gan koncertam, gan mūzikas diskam. Baltās paslēpes, kurās viens otru ar iejūtību un augstu profesionalitāti, uzmeklēs abi mākslinieki," stāsta Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Elīna Garanča pēdējos desmit gados sevi pierādījusi kā viena no spožākajām zvaigznēm pasaules opermūzikā. Kritika Elīnu Garanču slavē par nozīmīgu mecosoprāna lomu ikonisku interpretējumu. Māksliniece dziļi iejūtas katrā lomā – viņas skaistā balss izstaro spēku un siltumu, mijiedarbojoties ar karalisko stāju un pievilcību. Elīna Garanča uzstājas pasaules vadošajos opernamos. Kopš 2005. gada viņa ir ierakstu kompānijas “Deutsche Grammophon” māksliniece, trīs no viņas sešiem soloalbumiem saņēmuši “ECHO Klassik” balvu.

Mākslas programma “Tête-à-Tête” ir viens no veidiem, kā Borisa un Ināras Teterevu fonds veicina kultūras un mākslas attīstību un pieejamību Latvijā.

2016. gadā “Tête-à-Tête” notiks jau ceturto reizi, piedāvājot sabiedrībai pasaules līmeņa laikmetīgās kultūras notikumu sēriju – pasaules pirmatskaņojumus, izrādes, izstādes u.c.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti