Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas pasta valdes priekšsēdētāju Arni Salnāju

Rīta Panorāma

Aģents 007 bērniem

Intervija ar Guntaru Raču

Tapusi jauna dziesmas «Tikai tā!» versija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” video versijas pirmizrādi piedzīvojis jauns dziesmas „Tikai tā!” ieraksts. Ierakstu iniciējis dziesmas teksta autors Guntars Račs, domājot par 27.martā "Arēnā Rīga" gaidāmo koncertu "Tikai tā! Ielūdz Guntars Račs un draugi".

Dziesma „Tikai tā!” ir radīta pirms 28 gadiem. 1988. gadā apvienības "Liepājas brāļi" izpildījumā tā tika ierakstīta speciāli festivālam „Bildes”. Jaunajā dziesmas ierakstā šī brīža aktuālie izpildītāji satiekas ar Guntara Rača paaudzes dziedātājiem, kas, kā uzsver Račs, "arī nav zaudējuši aktualitāti”. Kopumā dziesmas ierakstā piedalījušies 12 dziedātāji.

„Vēlreiz ierakstīt labāk nav iespējams, jo tādi „Liepājas brāļi”, kādi tie bija 1988. gadā, kad šī dziesma tika speciāli ierakstīta „Bilžu” festivālam, [vairs nebūs],” „Rīta Panorāmā” norāda Račs. „Taču ir arī "māsas" un jauni draugi un izpildītāji. Man gribējās viņus visus apvienot vienā dziesmā un dot iespēju šīm paaudzēm satikties.”

Jaunajā ierakstā piedalās Olga, Igo, Ivo Fomins, Aija Andrejeva, Antra Stafecka, Ance Krauze, Kerija Kalēja, Uldis Marhilevičs, Ainars Virga, Normunds Rutulis, Zigfrīds Muktupāvels, Vilnis Krieviņš, Andris Alviķis, Guntars Račs un Gints Stankevičs.

Runājot par martā gaidāmo koncertu, Guntars Račs norāda, ka koncertu īpašu padarīs tā dalībnieku sastāvs.

„Ir piekrituši piedalīties Raimonds Pauls, Laima Vaikule, „Prāta vētra”, exlīvi, grupa „Bet bet”, ar ko es pats, protams, kopā spēlēšu, Normunds Rutulis, Olga… nu, tiešām liela zvaigžņu izlase – tie visi ir mani draugi,” stāsta Račs. „Tie būs svētki.”

Šobrīd gatavošanās koncertam notiek, satiekoties un izvēloties dziesmas koncertam.

„Nupat ir jau kādas 40 [dziesmas] atlasītas, un es saprotu, ka tas varētu būt mazliet par daudz skatītājiem un nogurdinoši, bet pateikt, ka nevajag dziesmu „Tikai tā!”, „Kāpēc man nav sarkans mersedess?” vai „Kūko, kūko, dzeguzīte” ir ārkārtīgi sarežģīti,” skaidro Račs, stāstot, ka izpildītāji paši nāk ar dziesmu piedāvājumu, tāpēc to skaits palielinās, tāpēc izveidoti vairāki kopkori, kas uzstāsies otrajā koncerta daļā.

"Es kā autors esmu laimīgs, ka varu strādāt ar Latvijas labākajiem mūzikas autoriem un izpildītājiem,” uzsver Račs.

Jau vēstīts, ka 27.martā "Arēnā Rīga" notiks koncerts "Tikai tā! Ielūdz Guntars Račs un draugi". Lielkoncerts, kas uz skatuves pulcēs daudzus populārus mūziķus, būs latviešu dziesmu tekstu autora Guntara Rača 50 gadu dzimšanas dienas veltījums draugiem un viņa daiļrades cienītājiem.

Dziesmas ar Rača vārdiem izpildīs Raimonds Pauls, Laima Vaikule, "Prāta vētra", Igo, Lauris Reiniks, Uldis Marhilevičs, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, "Putnu balle", Ivo Fomins, Tomass Kleins, Ance Krauze, "Bet bet", bijušie "Līvu" dalībnieki, "Zodiaks", "Turaidas Roze", "Liepājas brāļi", "Credo", "Dzeguzīte", Andris Ērglis, Kārlis Būmeisters, Normunds Rutulis, Liene Šomase, Antra Stafecka, Marija Naumova, Jānis Moisejs, Nikolajs Puzikovs, Mārtiņš Ruskis un Zigfrīds Muktupāvels. Pats jubilārs darbosies ierastajā postenī pie grupas "Bet bet" bungām.

Kā tekstu autors Guntars Račs strādājis ar daudziem komponistiem - Jāni Lūsēnu, Imantu Kalniņu, Mārtiņu Braunu, Uldi Marhileviču, Zigmaru Liepiņu, Borisu Rezņiku, bet īpašu ievērību viņš guvis kā ilggadējs Raimonda Paula sadarbības partneris, kopīgi radot vairāk nekā 300 dziesmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti