«Supernova» dziesmas vērtēs Kailijas Minogas un Eminema dziesmu autors

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Televīzijas (LTV) izsludinātā konkursa "Supernova 2015" dziesmas vērtēs viens no pieprasītākajiem dziesmu autoriem ASV Maikls Džejs, kurš rakstījis dziesmas tādiem māksliniekiem kā Kailija Minoga, Selīna Diona, Sāra Pakstone, Glorija Estefana, Eminems, kā arī mūzikas grupām "Fivestar", "New Kids On The Block" un daudzām citām.

Konkursa "Supernova 2015" starptautiskās žūrijas komisijas sastāvā būs arī citi plašu pieredzi guvuši ārvalstu pārstāvji - mūzikas producents un viens no ierakstu kompānijas "Scandinavian Songs" vadītājiem Peo Nīlens un ierakstu kompānijas "Universal Music Group" Somijas un Baltijas reģiona vadītājs Jarko Nordlunds.

Peo Nīlens ir viens no pieredzes bagātākajiem mūzikas izdevējiem Skandināvijas valstīs. Producenta pārstāvētā uzņēmuma "Scandinavian Songs" autori un producenti raksta un producē dziesmas tādiem izpildītājiem kā Martins Gariks, Lorīna, "Scooter" "Dragonette" un citiem. Nīlens ir viens no zinošākajiem savas jomas pārstāvjiem Ziemeļeiropā.  

"Universal Music Group" vadītājs Somijas un Baltijas reģionā Jarko Nordlunds šovbiznesā nostrādājis vairāk nekā 15 gadus un ir viens no zinošākajiem mūzikas biznesa pārstāvjiem Baltijas un Skandināvijas reģionā. "Universal Music Group" Baltijas valstīs pārstāv tādus mūziķus kā Eltons Džons un "Lady Gaga".

Starptautiskās žūrijas galvenais uzdevums būs vērtēt konkursam "Supernova 2015" iesniegtās kompozīcijas, lai atrastu dziesmu, kas spēs konkurēt pasaules mūzikas tirgos.

Starptautiskās žūrijas pārstāvji no visām pieteiktajām dziesmām izvēlēsies desmit, kas varētu kļūt par potenciālajiem hītiem un papildus atlasīs sešas rezerves dziesmas. Tāpat žūrijas komisijas locekļi komentēs gan dziesmu pabeigtās, gan demo versijas un  sniegs savu redzējumu par to, kā varētu skanēt dziesmas aranžijas un kāds varētu būt piemērotākais dziesmas izpildītājs.

Vēl līdz 10.decembra plkst. 23.59 ikviens pilngadību sasniedzis Latvijas pilsonis, solists vai grupa ne vairāk kā sešu cilvēku sastāvā var pieteikties jaunajam konkursam. Konkursa fināls norisināsies 2015.gada februārī.

LTV vairs nerīkos Eirovīzijas nacionālās atlases, bet organizēs jaunu izpildītāju un autoru konkursu "Supernova 2015".

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti