Kultūras ziņas

Daces Lielās "Gleznas"

Kultūras ziņas

Bangojošās pasaules miera punkts

"Eirovīzijas gada koris 2017" jau sestdien!

Koru Eirovīzijas vadītājs: Esmu liels latviešu komponista Ešenvalda daiļrades cienītājs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Trešdien, 19. jūlijā, vēlu vakarā ar reisu no Minhenes Rīgā ieradās viens no koru Eirovīzijas vadītājiem – slavenais komponists Ēriks Vitekers no ASV. Viņš vēlāk preses konferencē atzina, ka no Latvijas viņš zina komponistu Ēriku Ešenvaldu un ir liels viņa daiļrades cienītājs. Tāpat viņš pauda sajūsmu par tenisistes Aļonas Ostapenko panākumiem "French Open".

Vitekers kopā ar Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālisti Evu Johansoni vadīs pirmo amatieru koru konkursu "Eirovīzijas gada koris 2017", kas sestdien, 22. jūlijā, notiks "Arēnā Rīga" un ko varēs vērot arī LTV skatītāji.

Pirmā konkursa vadītāju satikšanās bija ceturtdien, 20. jūlijā, preses konferencē, tad arī abi atklāja, ka informāciju viens par otru meklējuši internetā.

Jautāts, vai kādreiz dzirdējis par kādu no mūsu tautiešiem, Vitekers atklāja, ka viņš zina latviešu jauno komponistu Ēriku Ešenvaldu, kura radītā mūzika pirms divām nedēļām izpildīta Londonā.

"Esmu liels viņa daiļrades cienītājs, nevaru sagaidīt, kad viņu satikšu dzīvē. Šobrīd viņu zinu tikai caur mūziku. Tāpat es zinu Aļonu Ostapenko. Es biju ļoti sajūsmināts, kad viņa uzvarēja ”French Open”," atzina Vitekers.

Sestdienas pasākumā koru varējumu vērtēs ļoti kompetenta žūrija - britu komponists Džons Raters, šveiciešu diriģents Nikolass Finks un mūsu pasaulslavenā operdziedātāja Elīna Garanča.

"Eirovīzijas gada koris 2017" pirmizrāde notiks jau pēc divām dienām. Jaunākā informācija vēsta, ka to translēs nevis 11, bet gan 12 valstīs – šodien raidtiesības ieguvusi arī Albānija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti