Simtgades svētku atklāšanas koncerts Rīgā «Laikiem pāri» izpārdots

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šovakar, 26. janvārī, līdz ar koncertu “Laikiem pāri” oficiāli tiek atklāta Latvijas simtgades svinību Rīgas programma. Uz koncertu Nacionālā teātra Lielajā zālē, kur piedalīsies gan maestro Raimonds Pauls, gan orķestris “Rīga”, gan vairāki solisti, biļetes izpirktas.

Koncerts notiks Latvijas simtgadei veltītā festivāla „Trīs zvaigznes” ietvaros. Tajā piedalīsies maestro Raimonds Pauls, solisti Dināra Rudāne, Dita Lūriņa, Ilona Bagele, Daumants Kalniņš, Oskars Petrauskis, orķestris „Rīga” un diriģents Valdis Butāns, kā arī vokālā grupa „Framest”.

Rīgas dome informē, ka šis koncerts uzsāks Latvijas valsts simtgadei veltīto Rīgas programmu, kurā iekļauti gandrīz 100 projekti un pasākumi. Tie tiks īstenoti piecu gadu ilgā ciklā no 2017. līdz 2021. gadam kultūras, izglītības un jaunatnes, sporta, būvniecības, pilsētvides un tūrisma jomā.

2017. gadā vērienīgākie no Latvijas valsts simtgades pasākumiem, kas notiks Rīgā, būs 4. maija svētku programma ar Rīgas sadraudzības pilsētu mākslinieku piedalīšanos, ceļojošo izstāžu un mobilo kultūras telpu izveide Rīgas apkaimēs „Radošie stropi Rīgai – Latvijai”, Eiropas koru olimpiādes Latvijas simtgadei veltītā koncertprogramma un citi.

Priekšlikumus programmai iesniedza 34 Rīgas domes institūcijas, kā arī vairākas sabiedriskās organizācijas un aktīvie rīdzinieki. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane norāda, ka kopumā tika iesniegti 104 priekšlikumi.

Vairāki lielākie Rīgas programmas pasākumi iekļauti arī simtgades svinību nacionālajā plānā. Tie ir gaismas festivāls „Staro Rīga”, trīs dienu pasākumu kopums „Līgo, Rīga! Līgo, Latvija!” ar folkloras festivāla „Baltica” noslēguma pasākumiem, projekts „Rīga – bērnu galvaspilsēta. Latvijas skolas somas atvēršanas pasākums” un Latvijas valsts simtgades svinību kulminācija 2018. gada 18. novembrī ar īpašu svētku pilsētvides noformējumu, gaismas un mūzikas priekšnesumu 11. novembra krastmalā.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti