Kultūra

Daugavpils «Muzikālajā augustā» klausāma grupa «Alaska Dreamers» un Saulius Petreikis

Kultūra

Eiropas Savienības mājā notiks kinolektorijs par filmu ‘’Piejūras klimats’’

Notiks jau ceturtais alternatīvās kamermūzikas festivāls "Sansusī"

«Sansusī» organizators: Pārtopam no alternatīvā kamermūzikas par multimākslas festivālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Alternatīvais kamermūzikas festivālā “Sansusī”, kas nedēļas nogalē jau ceturto reizi noritēs Aknīstes novadā, paredzēti akadēmiskās mūzikas koncerti, teātri, lekcijas, kā arī laikmetīgais cirks. Uz festivālu šoreiz dodas arī ''Sinfonietta Rīga'', lai uzstātos netradicionālā vidē – graudu kaltē.

Nu jau par tradīciju kļuvušajam alternatīvajam kamermūzikas festivālam “Sansusī” organizatori iepriekš detalizētu programmu neizziņo, lai apmeklētāji koncertus izbaudītu kā skaņas un citu maņu kopumu trīs dienās. Pierobežas Aknīstes novadā brīvā dabā uzstāsies gan vietējie mākslinieki, gan ārzemju viesi. Būs lekcijas, teātra izrādes gan bērniem, gan pieaugušajiem, un pat bērniem līdz trīs gadu vecumam paredzēta kāda interaktīva cirka izrāde no Lietuvas.

“Ar katru gadu mēs vairāk un vairāk kļūstam par multimākslas festivālu. Ja mēs sākām kā alternatīvais kamermūzikas festivāls, tad tagad tas ir multimākslas festivāls, kas bāzēts uz mūziku. Būs gan teātra izrādes, kas mērķētas bērnu auditorijai, gan laikmetīgā, deja, laikmetīgais cirks, trīs pirmatskaņojumi, kas ir mūsdienu akadēmiskā mūzika. Arī šis tas mazliet no klasikas,” stāsta festivāla rīkotājs, Latvijas Nacionālās operas baritons Armands Siliņš.

Kā nebijušu viesi Siliņš min orķestri “Sinfonietta Rīga” ar Platona Buravicka un Lindas Leimanes jaundarbiem. Šim koncertam piemeklēta arī īpaša vieta, trīs kilometru attālumā no festivāla teritorijas – graudu kaltē.

“Katru gadu mums kāds izaicinājums nāk klāt. Pirmajā gadā mēs tikai saprotam, kā tas strādā. Un šajā gadījumā “Sinfonietta” koncerta vieta ir eksperiments, lai nākamgad mēs varētu pilnvērtīgi festivālu uztaisīt kā laikmetīgās operas festivālu. Proti, ir viena izrāde, kuru mēs plānojam ņemt un kuru nevar izrādīt āra apstākļos,” stāsta Siliņš.

Tikmēr Varis Klausītājs paša veidotajā "Zīmējumu teātrī" kopā ar japāņu scenogrāfi Hiroko Ošimu iestudējis Aivara Neibarta dzejoli “Mīlība”. Režisors stāsta, ka priekšnesumā dejotāja Agate Bankava uz scenogrāfijas sienas ar ūdeni velk līnijas un zīmējums kopā ar kustību veido stāstu. Mūziku raksta komponists Kristaps Pētersons.

“Mums uz skatuves būs kosmoss.

Mums būs pirmizrāde. Tur ir tāds kupols – pusbumba ārā no zemes. Mēs tur ielikām scenogrāfiju, kas ir līdzīga – pusaplis,” stāsta Klausītājs.

Pirmie koncerti alternatīvajā kamermūzikas festivālā “Sansusī’’ jau piektdienas, 11.augusta, vakarā, un apmeklētājus aicina pēc iespējas ņemt līdzi arī kādu sēžamo, kā arī mājsaimniecībā nevajadzīgās krūzes, lai festivālā būtu mazāk atkritumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti