Kultūras ziņas

Gustavs Klucis – mākslinieks vai ideologs?

Kultūras ziņas

Ko mums nozīmē bibliotēka?

Festivāls "Dominante" Sv. Pētera baznīcā

Sākas festivāls «Dominante»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas Svētā Pētera baznīcā 21.augustā sākas trīs dienu festivāls "Dominante". Tam izveidota īpaša norises forma - koncertu triāde, kurā koncerti kārtoti saskaņā ar Pāvila 1.vēstulē korintiešiem nosaukto formulu - "Ticība, cerība, mīlestība".

„Šī trīsdienu festivāla uzdevums ir, lai būtu trīs pilnvērtīgas – saturiski un tematiski – vienotas dienas, kuras ir dažādas formā,” stāsta režisors Uģis Brikmanis. „Tātad te noteikti ir jābūt muzikāli dramatiskam inscenējumam un solo māksliniekiem, 20. un 21.gadsimta mūzikai.”

Un tas virsuzstādījums, ka vienu dienu ir saruna par ticību, otru dienu par cerību, bet trešā diena ir veltīta mīlestībai. Tātad pirmkārt te piedalās mākslinieki, kas domā šajās kategorijās un var izveidot šo triptihu,” skaidro Brikmanis.

Kā jau vēstījām, visi trīs festivāla vakari noritēs divās daļās. Pirmajā daļā ik vakaru tiks izrādīta vācu komponista Paula Hindemita opera "Ilgais Ziemassvētku mielasts”. Bet koncerta otrajā daļā izskanēs koncerts, kam katrā vakarā būs sava programma. .

21.augusta vakarā izskanēs koncertzāļu retums - franču ģēnija Olivjē Mesiāna cikls divām klavierēm "Āmen vīzijas" , ko atskaņos klavierduets Sandra Jalaņecka un Lelde Tīrele.

22.augustā klavieru kvartets "Quadra" atskaņos programmu, kurā iekļauts Tālivalda Ķeniņa Stīgu trio, kā arī pirmatskaņojums Aleksandra Aleksandravičus jaundarbam.

23.augustā festivālā iecerēta performance, kurā notiks vācu komponista neoklasicista Karla Orfa pēdējā skatuves darba - oratorijas "De temporum fine comoedia" klausīšanās skaņuplates ieskaņojumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti