Romija no «The xx»: Mēs vienmēr esam centušies būt atklāti un patiesi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Otrdien, 15.augustā, Siguldas Pilsdrupu estrādē "Sunset Festival 2017" ietvaros uzstāsies gan kritiķu, gan skatītāju mīlētā britu grupa "The xx". Ar grupas ģitāristi un vokālisti Romiju Medliju Kroftu sarunājās Magnuss Eriņš no Pieci.lv. 

M: Vai Tu man vari pateikt, kāpēc teksti šajā albumā ir daudz personiskāki nekā iepriekš?

R: Mēs vienmēr esam centušies būt atklāti un patiesi savās dziesmās. Šis albums iezīmē laiku, kad mēs esam sapratuši, ka ir vēl citas tēmas, nevis tikai mīlestība un salauzta sirds.

M: Vai vari pastāstīt stāstu par dziesmu "Brave for You"?

R: Šī dziesma ir par maniem vecākiem. Viņi aizgāja, kad biju maza. Muzikāli šī ir pirmā reize, kad par to rakstu, un atzīt to, gan dziedot, gan intervijās, tas man ir īpašs brīdis un tā ir īpaša dziesma man.

M: Grupai "Florence and The Machine" ir dziesma "You Got the Love", tas ir lielisks remikss. Vai jums ir plānā remiksēt/pārveidot kādu citu dziesmu?

R: Man šķiet, ka atbildīgais par to remiksu ir Džeimijs. Viņš gribēja izņemt Florensas vokālu ārā un lika mums ar Oliveru dziedāt. Mums tas šķita pārsteidzoši. Šobrīd neplānojam neko remiksēt kā grupa, bet man ļoti patīk, ka Džeimijs to spēlē savos DJ setos.

M: Tad, kad jūs braucāt tūrē ar pirmo albumu, jūs koncertos spēlējāt mazu daļu ATB dziesmu "9PM (Till I Come)". Šeit, Latvijā, tā tiek uzskatīta par īpatnēju deju gabalu. Vai vari atklāt noslēpumu par bērnības mīļākajām deju dziesmām?

R: Man vienmēr ir patikusi tā ATB dziesma. Es vienmēr saku, ka deju mūzika iespaido manas ģitāras partijas. Tad, kad pirmo reizi satiku Džeimiju, vēlāk viņa 11 gadu jubilejā uzdāvināju viņam plati ar “Zombie Nation”, tā ir no tā paša lauciņa, kur ATB. Es mīlu visu mūziku, viena no manām mīļākajām dziedātājām ir Meraija Kerija. Cilvēki man prasa vai tas ir Tavs "guilty pleasure", es saku viņiem, ka mīlu mūziku.

M: Ar kādām ierīcēm Tu klausījies mūziku bērnībā?

R: Man ļoti patika kasetes. Es ierakstīju mūziku no radio un, atnākot uz skolu, es draugiem rādīju dziesmas, kuras bija skanējušas iepriekšējā vakarā. Man tas ļoti patika, un tas bija veids, kā es atklāju mūziku.

M: Vai Tu kādreiz esi spēlējusi diskotēku skolā?

R: Nē, nē. Skolā nē. Bet šobrīd man patīk izvēlēties dziesmas, kad esam ģērbtuvē. Es neesmu profesionāls DJ kā Džeimijs, bet man patīk izvēlēties dziesmas un radīt noskaņojumu.

M:  Es ticu, ka Tev ir stāsts par duetu "Everything But the Girl"?

R: Esmu milzīga viņu fane. Treisija Torna ir mana varone. Es savā dzīvē esmu vairākkārt ar viņu salīdzināta. To es uztveru par milzīgu komplimentu. Man ir bijusi tā iespēja viņu satikt dzīvē.

M: Kad jūs ar Oliju izdosiet solo albumus?

R: Tā nav lieta, kas būtu manu izdarāmo lietu saraksta augšgalā. Redzi, Džeimijs konstanti rada mūziku, lidostās, viesnīcās visur. Mums ar Oliveru šķistu pilnīgi dabiski, ka Džeimijs izdotu albumu. Tad, kad mēs bijām pusaudži, Džeimijs jau pirms "The xx" radīja savu mūziku. Nekad nesaki nekad, bet man un Oliveram savukārt šķiet, ka "The xx" ir vieta, kur izpaust sevi, un mums ar to pietiek.

M: Jūs jau esat spēlējuši Latvijā, "Positivus" festivālā. Ko Tu atceries no Latvijas?

R: Jā grafiks ir traks. Es vienmēr vēlos izbaudīt kultūru un uzzināt ko jaunu, reizēm tas, ka varam visu vērot pa automašīnas logu, ir nomācoši. Es atceros koncertu, mums ļoti patika un klausītāji bija lieliski, un es nevaru sagaidīt, kad varēšu atgriezties.

M: Es zinu, ka jūs pagājušajā decembrī spēlējāt Lietuvā. Kā bija? Jo ar kaimiņu valstīm vienmēr sacenšamies.

R: Es teikšu, ka vienlīdzīgi, bet tad, kad es atgriezīšos, es varēšu saprast labāk un izteikt spriedumu.

M: Man Tev ir arī ātri un dīvaini jautājumi. Garage vai Grime?

R: Garage.

M: Dīvaināka lieta, ko fani jums ir izdarījuši?

R: Par dīvainām lietām es neko neatceros, bet Krievijā fani izveidoja matrjoškas no mums. Tā bija viena no foršākajām dāvanām, kuru esam saņēmuši.

M: Kas ir tā viena lieta raiderī (prasību sarakstā)?

K: Avokado? (Smejas) Mēs esam daudz veselīgāki nekā senos laikos.

M: Pirmā lieta, ko Tu redzi atverot acis?

K: Tas ir mans modinātājs. Es cenšos neizmantot telefonu pirms gulētiešanas. Un tāpat arī no rīta.

M: Romij, vai ir kas tāds, ko Tu vēlies pateikt visiem "The xx" faniem Latvijā?

R: Mēs esam ļoti priecīgi atgriezties Latvijā, tas būs aizraujoši, un paldies par lielo atbalstu!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti