Rīta Panorāma

Sarkanos gāzes balonus pārbaudīs

Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas prezidenti Daci Matuli

Telefonintervija ar Ivaru Cinkusu. Vīru kora Gaudeamus sadarbība ar Robiju Viljamsu.

Robijs Viljamss ar latviešu vīru kori «Gaudeamus» ierakstījis divas dziesmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pasaulslavenais popmūziķis Robijs Viljamss izveidojis sadarbību ar latviešu vīru kori „Gaudeamus”. Latvijas Radio studijā koris šonedēļ ierakstījis divas kompozīcijas, kuras plašākai publikai dzirdamas būšot 2016.gadā. Popmūzikas zvaigzne iepriekš ar kori neesot sadziedājies, tādēļ sadarbības projekts ir jauna pieredze abām pusēm, pastāstīja diriģents Ivars Cinkuss.

Otrdienas vakarā, dienu pēc britu popmūzikas zvaigznes Robija Viljamsa koncerta Rīgas Tehniskās universitātes vīru koris „Gaudeamus” Latvijas Radio ierakstu studijā iesilda balsis, bet radio gaiteņos bija dzirdamas runas angļu mēlē.

Pirms Viljamsa dziesmu ieraksta vīri ir mierīgi, gatavi trīs stundu mēģinājumam, taču vienlaikus ir mazliet saviļņoti pirms sadarbības ar ārzemju viesi, stāsta kora otrie tenori Mārtiņš un Toms.

Koristi atzīst, ka sagatavoties bijis maz laika – abas iedziedamās kompozīcijas koris saņēmis Lieldienu brīvdienās. Kora mākslinieciskais vadītājs Ivars Cinkuss stāsta, ka viņu sakontaktējusi koncertaģentūra FBI, kurai savukārt Robija Viljamsa menedžments lūdzis atrast vīru kori kādā no trīs Baltijas valstīm. Diriģents pirms ieraksta atzīst, ka korim tā ir jauna pieredze un ir gandarīts par iespēju projektā piedalīties.

Pats Viljamss un viņa komanda gan ar radio par jauno projektu runāt atteicās, jo pagaidām informāciju nevēlas izplatīt, arī jaunos ierakstus vēl svešām ausīm neļāva dzirdēt pirms to izdošanas. Arī Cinkuss atzina, ka mēģinājumā Viljamsu satiks pirmo reizi.

"Tas nebija gari, bet tas bija ļoti produktīvi, lietišķi un sirsnīgā gaisotnē," pēc dziesmas ieraksta kopā ar Viljamsu atzina Ivars Cinkuss. "Arī Viljamss ir tikai cilvēks. Viņš atnāk un izdara savu darbu tieši tāpat kā to darām mēs. Nebija nekādu aizķeršanos. Viss bija gludi un veiksmīgi, es teiktu."

Rīgas Tehniskās universitātes vīru kora „Gaudeamus” divas iedziedātās dziesmas sadarbības projektā ar pasaulslaveno popmūziķi Robiju Viljamsu dzirdēsim nākamgad.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti