Rīgā uzstāsies ģitārists Kike Sinēzi un čellists Ruslans Viļenskis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē 4. martā plkst. 19 uzstāsies „Latin – Grammy” balvas ieguvējs, leģendārais argentīniešu ģitārists Kike Sinēzi duetā ar pasaulē pazīstamo čellistu Ruslanu Viļenski.

Kike Sinezi guvis atzinību, savā daiļradē apvienojot tradicionālo Argentīnas mūziku un moderno džezu. Mūziķa izcelsme ļoti ietekmējusi viņa skanējumu un stilu, kas izpaužas sarežģītajos taktsmēros, unikālajā frāzēšanā un perkusīvajā ģitārspēles tehnikā. Ģitārists savā repertuārā iekļauj gan džeza klasikas, gan arī oriģinālkompozīcijas. Savos koncertos viņš izmanto septiņstīgu spāņu ģitāru, pikolo ģitāru un čarango.

Mūziķis ir uzstājies kopā ar tādiem pazīstamiem māksliniekiem kā amerikāņu saksofona leģenda Čārlijs Mariano, bandoneonists Dino Saluci, "Tango Nuevo" leģenda Pablo Zīglers, saksofonists Džo Lovano, trompetists Enriko Rava un daudziem citiem. Rīgā Sinēzi viesosies kopā ar pasaulē pazīstamo čellistu Ruslanu Viļenski.

Ruslans Viļenskis ir viens no vadošajiem Eiropas čellistiem. Pēc liktenīgās tikšanās ar Mstislavu Rostropoviču pārcēlās no Latvijas uz Vāciju un kļuva par slavenā čellista un pedagoga Dāvida Geringa audzēkni Berlīnē. Saņēmis Berlīnes Filharmonijas Herberta fon Karajana stipendiju, pēc maestro Valērija Gergijeva uzaicinājuma kļuva par Marijas teātra simfoniskā orķestra pirmo čellu. Uzstājies nozīmīgās pasaules koncertzālēs, tostarp „Concertgebouw” Amsterdamā, „Theater Diligentia” Hāgā, Berlīnes Filharmonijā, „Konzerthaus” Berlīnē, „Alte Oper” Frankfurtē, "Berwaldhallen" Stokholmā, „Jazzhus Montmartre” Kopenhāgenā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Līdzās veiksmīgai karjerai klasiskajā mūzikā Viļenskis ir izveidojis un producē vairākus starptautiskus mūzikas projektus – „Pablo Ziegler Meets Ruslan VIilnesky” ar laikmetīgā Argentīnas tango (Nuevo Tango) leģendu maestro Pablo Zīgleru, „Duo Russo & Vilensky” ar itāļu komponistu un bandoneonistu Paolo Russo, „Duo Sinesi & Vilensky” ar argentīniešu ģitāristu Kike Sinēzi. Viļenskis spēlē 18. gadsimta itāļu vecmeistara čellu.

;

"Vilensky Live" ir augstvērtīgas mūzikas koncertu sērija Latvijā. Koncertu sērijas ietvaros ir uzstājušies tādi pasaulslaveni mākslinieki kā itāļu komponists un bandoneonists Paolo Russo un laikmetīgā Argentīnas tango leģenda, „Grammy” balvas laureāts - maestro Pablo Zīglers un britu džeza pianiste Katja Surikova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti