Rīta Panorāma

Intervija ar dziedātāju Sāru Braitmenu

Rīta Panorāma

Katalonija pēc referenduma

Saksofonista Kārļa Auziņa kvartets koncertā "Skaņu gleznas"

Rīgā pirmo reizi koncertēs Kārļa Auziņa kvartets

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

12.oktobrī pirmo reizi Latvijā koncertēs latviešu saksofonista Kārļa Auziņa kvartets, koncerts “Skaņu gleznas" notiks mūzikas nama “Daile” organizēto džeza vakaru ietvaros.

Kārļa Auziņa kvartets ir muzikāli spēcīgu un līdzīgi domājošu mūziķu apvienība, kuru mūzika ir par brīvību, savstarpēju uzticēšanos un dvēseli. Šo muzikālo savienību veido četru dažādu kultūru pārstāvji - latviešu, poļu, zviedru un norvēģu. Kvartets izveidojies Dānijā, kur visi mūziķi dzīvo. Gan kvartetā, gan katrs individuāli mūziķi ir dažādu prestižu džeza konkursu laureāti, kritiķu atzīti mūziķi Eiropā un pasaulē.

“Esmu patīkami satraukts, jo savu sastāvu uz Latviju vedu pirmo reizi un koncertus Latvijā vienmēr uztveru ar lielāku atbildību nekā uzstājoties kur citur Eiropā.  Šobrīd ar kvartetu strādājam pie jaunas programmas, kas mūs ieved citā, no iepriekšējās atšķirīgā, dimensijā, kas mums caur mūziku jāizpēta,” par gaidāmo koncertu saka Kārlis Auziņš.

Kvarteta muzikālo identitāti veido skaņu gleznas un kompozīcijas, kas kalpo kā sākumpunkts improvizētam ceļojumam, kur galvenais uzsvars tiek likts uz saspēli un savstarpēju mijiedarbību. Šie elementi veido bagātīgu muzikālo pieredzi, kur abstrakcija satiekas ar melodijām, meditatīvs miers un vienkāršība darbojas kopā ar enerģētiskām pasāžām un virtuozitāti.

Šis sastāvs izpilda Kārļa Auziņa oriģinālkompozīcijas, kas ietekmējušās no Eiropas un Amerikas džeza tradīcijām, latviešu un citu zemju folkmūzikas un 20., 21. gs. klasiskās mūzikas.

Kārļa Auziņa kvarteta albums “Images in Regard of The Central Reference System” ieguvis kritiķu atzinību daudzviet Eiropā, šogad tika nominēts arī mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta mikrofons” divās nominācijās, mūzikas kritiķis Jānis Žilde albumu ierindoja 25 labāko 2016.gadā Latvijā izdoto mūzikas ierakstu vidū.

Koncertā “Skaņu gleznas” skanēs gan kompozīcijas no šī albuma, gan jauni darbi, kas radušies pavisam nesen. Muzicēs Kārlis Auziņš - saksofoni,
 Artur Tuźnik - klavieres,
 Joel Illerhag - bass,
 Simon Albertsen - bungas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti