Rīgā notiks Zinātnes festivāla koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgā piektdienas vakarā atklās Zinātnes festivālu programmas „Rīga 2014” ietvaros. Plānoti aptuveni 20 pasākumi desmit norises vietās, kur ikviens varēs iepazīt Rīgu kā radošu zinātnes centru. Taču šogad bez tradicionālajiem zinātnieku nakts pasākumiem viens no centrālajiem notikumiem būs lielkoncerts Esplanādē, kur sastapšoties māksla ar zinātni.

Organizatoru pārstāve Aija Fedorova stāsta par iecerēto lielkoncertu: „Uzstāsies sešas grupas, pasākumu vadīs un tajā piedalīsies Latvijas Universitātes jaunie zinātnieki un pētnieki. Cilvēki varēs gan uzzināt pēdējo gadu svarīgākos Latvijas Universitātes atklājumus, pētījumus, kas ir veikti. Tie, kas nevēlēsies tik ļoti iedziļināties nopietnākās lietās, tad tie varēs uztvert šo pasākumu kā vienkārši labu koncertu.”

Šajā dienā arī norisināsies ikgadējā zinātnieku nakts, kuras tēma ir kristāli: „Par šo tēmu būs iespējams apmeklēt dažādus gan Latvijas Universitātes fakultātes, gan laboratorijas un institūtus, kas parasti ir pieejami tikai to darbiniekiem. Šis būs unikāls laiks vairāku stundu garumā, kad cilvēki varēs satikt zinātniekus, uzdot viņiem kādus jautājumus, iesaistīties pasākumos, darbnīcās un vienkārši uzzināt kaut ko jaunu.”

Jau iepriekš vēstīts, ka ikgadējais Zinātnieku nakts pasākums par tēmu „Kristāli” norisināsies astoņās Latvijas pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā, Salaspilī un Liepājā piektdien, 26.septembrī, no plkst. 18 līdz 23. Pasākumā ar plašu programmu piedalīsies arī Latvijas Universitātes (LU) fakultātes, institūti un citas struktūrvienības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti