Rīgā notiks pianisma zvaigžņu meistarklases

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 2. līdz 4. jūlijam Rīgā notiks pianisma zvaigžņu Dmitrija Baškirova un Andreja Osokina atklātās meistarklases, infirmē organizatori.

Pēc lielās intereses un augstā jauno mūziķu līmeņa Andreja Osokina meistarklasēs šoziem pianists vēlas turpināt dalīties ar savām prasmēm un zināšanām ar jaunajiem pianistiem, tāpēc uz Rīgu aicinājis arī pasaulslaveno pedagogu Dmitriju Baškirovu, lai veidotu kopīgas meistarklases.

Dmitrija Baškirova izpildītājmākslinieka un pedagoga karjera ir teju piecas desmitgades bagāta. Viņš savus klausītājus un audzēkņus pārsteidz ar svaigu, neordināru skatījumu uz skaņdarbu interpretācijām. Tās vienmēr ir oriģinālas, ar nevainojamu stila izjūtu un precizitāti, tajās netrūkst arī spožu krāsu. Uzstājoties prestižākajos koncertnamos, Baškirovs sadarbojies ar tādiem diriģentiem kā Vladimirs Aškenazi, Daniels Barenboims, kurš ir ne tikai Baškirova skatuves kolēģis, bet arī viņa znots, Zubins Mehta, Gidons Krēmers u.c. Strādājot par profesoru Maskavas konservatorijā un Karalienes Sofijas Augstākajā mūzikas skolā Madridē, Dmitrijs Baškirovs skolojis tādus šobrīd starptautiski pazīstamus pianistus kā Arkādiju Volodosu, Jevgeniju Kisinu, savu meitu Elēnu Baškirovu, Nikolaju Demidenko, Dmitriju Aleksejevu, arī Vestardu Šimku.

Andrejs Osokins no sava tēva, profesora Sergeja Osokina, mantojis unikālas klavieru pedagoga spējas. Pēc Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas absolvēšanas un pedagoga kvalifikācijas iegūšanas, viņš atgriezies Latvijā, kur līdzās aktīvai koncertdarbībai arvien biežāk viņa darbības sfērā parādās meistarklašu sniegšana Latvijā un ārvalstīs.

Ieskatam video no iepriekšējajām Andreja Osokina meistarklasēm Mūzikas namā «Daile».

Meistarklases varēs apmeklēt visi interesenti bez ieejas maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti