Kultūras ziņas

Rīgā mirdz jaunās operas zvaigznes

Kultūras ziņas

Kustību izrāde "Celies augšā, nāc man līdzi"

Sirsnīga tikšanās ar amerikāņu mūziķi Cygne

Rīgā aizvadīta sirsnīga tikšanās ar amerikāņu mūziķi Cygne

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

30.augstā kinoteātrī “Kino Bize” intīmā atmosfērā varēja klausīties amerikāņu mūziķi Cygne – dziesminieci ar misijas apziņu, ka viņa ir kā bite, kas pulcē ap sevi cilvēkus, lai mēs visi nevis šķeltos, bet gan dzīvotu lielākā harmonijā. Viņa nemitīgi atrodas ceļā un mēnesī nospēlē ap 20 koncertu. Eiropas tūrē uz Latviju viņa bija ieradusies no Igaunijas un jau šodien uzstājas Lietuvā, taču atzīst, ka mūsu pusē jūtas kā mājās.

Amerikāņu mūziķe Cygne ir mūslaiku hipijmeitene, kuras skatuves vārds franču valodā nozīmē “gulbis”. Viņa nepārtraukti ceļo, un mūzika ir viņas miera reliģija. Šobrīd dziesminiecei ir tūre pa Eiropu, un atgriešanās koncerts Rīgā kinoteātrī “Kino Bize” ir pietura starp Igauniju un Lietuvu.

"Katrs koncerts man atgādina, kāpēc es tik daudz ceļoju, - jūtos kā bite, kas, līdzībās runājot, saved kopā un veido saikni starp dažādiem cilvēkiem. Un, manuprāt, šobrīd tas ir tik ļoti būtiski, ņemot vērā, kas notiek pasaulē un par ko ziņo mediji. Mana galvenā misijas apziņa – cik vien iespējams, gūt dažādu cilvēcības pieredzi," saka mūziķe. "Es vēlos būt iemesls, lai cilvēki izkāptu no telefonu un datoru ekrāniem un aci pret aci satiktos šādos intīmos koncertos."

Bagātīgā ceļošanas pieredze ne tikai iedvesmo viņu jaunradei un spoguļojas viņas mūzikā, bet palīdz arī labāk saprast māju jēdzienu.

Par ceļojumos pieredzēto un dzīves redzējumu viņa daudz stāsta arī klausītājiem.

"Latvijā jūtos kā mājās, un man ļoti patīk šejienes ēdiens – it sevišķi kartupeļi," atzīst dziedātāja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti