Kultūras ziņas

Dibināts Baltijas simfoniskais festivāls

Kultūras ziņas

Drīzumā uz ekrāniem - "Mazais spoku detektīvs"

Rīgā viesojas Ričmondas Universitātes koris

Ričmondas kora diriģents: Iemīlējos Ešenvalda mūzikā pirms pieciem gadiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

10. martā Rīgas Sv. Pētera baznīcā koncertu “Mirklis mūžības” sniedz Ričmondas universitātes kori no Virdžīnijas štata ASV. Universitātes koru mākslinieciskai vadītajās un galvenais diriģents Džefrijs Rīls norāda, ka vēlējis savus studentus iepazīstināt ar Baltijas valstu bagātīgo muzicēšanas tradīciju un komponistiem, bet kā īpašu šejienes dārgumu viņš izceļ komponistu Ēriku Ešenvaldu.

Diriģents, profesors, Džefrijs Rīls kurš Ričmondas Universitātes korus vada jau divdesmit gadus, jauniešus uz Baltijas valstīm vedis, lai iepazīstinātu ar Latvijas un mūsu kaimiņvalstu koru mūzikas kultūru. Ričmondieši arī dzied latviešu autoru mūziku. Viņu favorīti ir Aldonis Kalniņš un Ēriks Ešenvalds.  

"Es iepazinu Ērika Ešenvalda mūziku aptuveni pirms pieciem gadiem un iemīlējos viņa mūzikā. Viņš ir ārkārtīgi apdāvināts komponists, un skaņdarbs, kuru mēs atskaņosim, orģinālā ir sarakstīts latviešus valodā, bet komponists to mums noaranžēja angliski," stāsta Ričmondas Universitātes kora diriģents Džefrijs Rīls.

Kora jaunieši atzīst, ka ir pārsteigti par Baltijas valstu muzicēšanas tradīcijām, un šis muzikālais ceļojums ir dažādu brīnišķīgu muzikālu piedzīvojumu pilns.      

Studenti jau paspējuši sniegt koncertu Tallinā. Pēc 10. marta koncertiem Rīgā jaunieši dosies tālāk uz Viļņu. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti