«Raxtu raxti» aicina uz Latvijas svētku lielkoncertiem, piedāvājot jaunu programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Muzikālā apvienība "Raxtu raxti" šoruden klausītājiem gatavo īpašus un skanīgus Latvijas dzimšanas dienas svētkus, aicinot uz diviem lielkoncertiem Ķīpsalas hallē, kuru laikā plānota ne vien uzstāšanās kopā ar dūdu un bungu grupu “Auļi”, bet arī vērienīga sadziedāšanās ar publiku un pavisam jaunu dziesmu atskaņojumi.

Kā gadskārtēji ierasts, Latvijas svētku lielkoncerti notiks Ķīpsalas hallē 18. novembrī plkst. 14.00 un 18.00.

Tajos piedalīsies gan muzikālās apvienības “Raxtu raxti” mūziķi, gan dūdu un bungu mūzikas grupa “Auļi”, kopā veidojot kuplu un skanīgu ansambli.

Koncertu repertuārs solās būt īpašs, jo tiks atskaņota virkne jaunu dziesmu no topošā “Raxtu raxtu” skaņu ierakstu albuma “Man bij´ dziesmu vācelīte”, kurā skanēs grupas dalībnieku Kārļa Auzāna, Marta Kristiāna Kalniņa un Edgara Kārkļa komponēti skaņdarbi.

Līdztekus, protams,  izskanēs pašas populārākās dziesmas no “Raxtu raxtu” repertuāra – gan Imanta Kalniņa kompozīcijas tautas mūzikai pietuvinātos aranžējumos, gan pašu grupas dalībnieku darbi un latviešu tautasdziesmu versijas.

Koncertu kulminācija solās būt izskaņā, kad gaidāma vērienīga sadziedāšanās ar publiku, kopā izpildot daudzas pazīstamas latviešu tautasdziesmas.

Ņemot vērā, ka šis ir Latvijas 99. dzimšanas dienas gads, koncertu noslēdzošajā daļā “Raxtu Raxti” vēlas dziesmās apdziedāt visu Latviju – skanēs melodijas no Kurzemes, Vidzemes, Latgales un Zemgales.

Lai apmeklētāji varētu dziedāt līdzi, uz lielā ekrāna būs redzami dziesmu vārdi.

Muzikālā apvienība “Raxtu raxti” tika izveidota pirms pieciem gadiem, kad vienotā kolektīvā apvienojās vairāki grupas “Autobuss debesīs” mūziķi un pazīstami tautas mūzikas izpildītāji.

Gadu gaitā “Raxtu raxti” ir kļuvis par plaši pazīstamu kolektīvu gan Latvijā, gan ārpus tās, iepazīstinot klausītājus ar pazīstamu latviešu komponistu un pašu grupas dalībnieku dziesmām tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā. Apvienības repertuāra neatņemama sastāvdaļa ir arī latviešu folklora - daudzas skanīgas, bet netradicionāli atskaņotas latviešu tautasdziesmas.

Apvienībā “Raxtu raxti” muzicē: Kristīne Kārkle - Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Kārlis Auzāns, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti