Radio koris koncertzālē «Gors» svin 75 gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar koncertu Latgales vēstniecībā „Gors” sestdienas, 28.novembra, vakarā savu 75 gadu jubilejas programmu noslēgs Latvijas Radio koris. Klausītājiem būs iespēja novērtēt arī četrus jaundarbus, kas veltīti tieši 75 gadu jubilejai.

Koncertā skanēs darbi, kuri tapuši pēc Radio kora pasūtījuma un kurus tas pirmais atskaņojis.

Koncertā piedalīsies arī kamerorķestris „Sinfonietta Rīga”. Režiju un vizuālo noformējumu veido Uģis Brikmanis un Roberts Rubīns.

Radio kora diriģents Sigvards Kļava sola, ka katram koristam būs kāda solo partija, un tā būs ne tikai vokāla: „Atšķirībā no iepriekšējām reizēm, kad mēs rādījām šos svētkus caur visiem iepriekšējiem diriģentiem un radošajiem kolēģiem komponistiem, šis būs tas gadījums, kad mēs mēģināsim stāstīt šo muzikālo stāstu caur katru dziedātāju. Tāpēc katram no viņiem būs savs muzikālais un radošais uzdevums.

Un es domāju, ka šajā vakarā daudziem no mums būs pārsteigums, cik mēs patiesībā esam bagāti ar daudzu talantu kopā būšanu.

Šī koncerta nepublicējamais apakšvirsraksts būs „Sapnis par koncertzāli”, jo „Gorā” mēs svinam savu dzimšanas dienu tikai tāpēc, ka Rīgā nav koncertzāles.”

Latvijas Radio kora diriģents Sigvards Kļava
00:00 / 00:49
Lejuplādēt

Jau ziņots, ka novembris Latvijas Radio kora 75 gadu jubilejas mēnesis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti