Panorāma

"Betlēmes žēlsirdības māja" uzņem bezpajumtniekus

Panorāma

Aicina apbruņoties ar pacietību

Dziesma, kas mainīja dzīvi

Populārākās latviešu Ziemassvētku dziesmas stāsts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Savulaik atzīta par populārāko, šī dziesma pēc daudzu latviešu ieskata joprojām ir arī iemīļotākā Ziemassvētku dziesma. Šajā laikā tā skan radiostacijās un veikalos un šķiet, ka retais vairs atceras, ka tā nemaz nav rakstīta kā Ziemassvētku dziesma - bet gan kā veltījums jaunajam pārim kāzās! Tā ir dziesma "Uzsniga sniedziņš balts", ko izpilda brāļi Āris un Saulceris Ziemeļi.

Dziesma, kas mainīja viņu dzīvi, joprojām jādzied katrā uzstāšanās reizē.

Brāļu Ziemeļu uzvara tolaik superpopulārajā "Mikrofona" aptaujā viņiem bija pamatīgs pārsteigums. Citi noslēguma koncerta dalībnieki – profesionālie mūziķi - gan uz brāļiem esot skatījušie ar greizu aci.

Tolaik brāļi Ziemeļi aktīvi muzicējuši kāzās, un liriskā dziesma par balto sniedziņu bija kā veltījums jaunajam pārim. Kopš „Mikrofona" laikiem neviena viņu uzstāšanās vairs nav iedomājam bez šīs dziesmas.

Gan senāk, gan tagad šo populāro dziesmu iedzied arī citi mūziķi – par labāko variantu Āris atzīst Lienes Šomases veikumu. Pirmā parodija savulaik bijusi grupai „Dinamo", pēdējā – dziedātājam Donam, kas tapusi nupat - pirms šiem Ziemassvētkiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti