Kultūras ziņas

Sākas "World Jazz Festival 2016"

Kultūras ziņas

Imantam Lancmanim – 75

Uz "Kulakova nakti" ar "Menueta" nošu grāmatu

Pirms Kulakova nakts iznāk «Menueta» dziesmu nošu grāmata

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

“Dzeguzes balss”, “In Memoriam”, “Mākonītis un mākonīte”, “Viņi dejoja vienu vasaru” – šīs ir tikai dažas dziesmas, kas atrodamas grupas “Menuets” klajā laistajā dziesmu izlasē. Tajā apkopotas grupas populārākās dziesmas, un šo izdevumu ir vērts iegūt savā īpašumā tiem, kuri vēlas sirsnīgi izdziedāties šā gada “Kulakova naktī”, jo kopā ar grupu “Pērkons” uz skatuves kāps arī “Menuets”.

28.jūlijā plašākai publika prezentētajā grupas “Menuets” nošu grāmatā apkopotas grupas populārākas dziesmas, no kurām daļa noteikti izskanēs arī šā gada “Kulakova naktī”. Tā notiks 6.augustā, un līdz ar grupu “Menuets” tās viesmākslinieku vidū būs arī operdziedātājs Nauris Puntulis, Liepājas teātra aktieri un citas zināmākas un mazāk zināmas pašmāju grupas. Runājot par Jura Kulakova fenomenu, mūziķa līdzgaitniece un grupas “Pērkons” soliste Ieva Akuratere izceļ viņa radītās mūzikas spēju izraisīt dziļu un patiesu muzikālu līdzpārdzīvojumu.

"Es domāju, ka Juris savus kompozīcijas raksta ar tādu lielu mīlestību, ar sirds asinīm, ar pazemīgu mīlestību un lielu humānismu. Viņš ļoti iedziļinās vārsmās, ritmā un intonācijā, tās jēgas intonācijā, kuru viņš grib pateikt mūzikā," stāsta Akuratere. "Piemēram, "Pie baltas lapas" un "Kas būs tik drosmīgs pateikt, ka nav vainojams neviens", vai atkal, "es aizeju pie nabagiem un grūžu viņu kārās mutēs, vien savu dziesmu dienišķo, nē, dvēsele man neizputēs", tie arī ir brīnišķīgi vārdi, kurus Juris ir ierakstījis, jo nabagie ir tie, kam ir dvēseles vaļā, kuri meklē pasaulē, tā ir vesela filozofiska tēma."

"Tas ir upuris liels, un tur ir lielas pretrunas, un viņš runā par savām izjūtām, viņš stāsta par savām izjūtām arī mūzikā, ja mēs paskatāmies uz tiem skaņdarbiem, ko viņš šobrīd komponē, kādi ir dzejnieki, tur dzejnieka vārdos visu var atrast," skaidro grupu “Pērkons” un “Menuets” mūziķis Raimonds Bartašēvičs.

Pirmais koncerts „Kulakova nakts” izskanēja pērn Ogres estrādē, un to apmeklēja vairāk nekā pieci tūkstoši cilvēku. Šogad tradīcija turpinās, taču par norises vietu izvēlēts Liepājas koncertdārzs “Pūt, vējiņi!”. Īpašu šī gada pasākumu padara arī fakts, ka grupa “Pērkons” pilsētā, kurā piedzimst vējš, svinēs savu 35. jubileju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti