Rīta Panorāma

Rīt Mākslas akadēmijā norisināsies 80. jubilejas karnevāls

Rīta Panorāma

Intervija ar Līgu Leitāni

Pirmo reizi Latvijā spēlē Trio māsas Balanasas un Osokins

Pirmo reizi Latvijā spēlē trio māsas Balanas un Osokins

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

“Mūzika cieš, ja tavs ego ir priekšplānā; kad es biju jaunāka, man arī  bija vēlēšanās nolikt sevi priekšplānā, ar vecumu nāk briedums,”  par spēju dvēseliski saprasties   trio  ar māsu  čellisti Margaritu  Balanas un pianistu Andreju Osokinu stāsta vijolniece  Kristīne Balanas.

Viņa ir šī gada Lielās mūzikas balvas nominante  kategorijā Gada jaunais mākslinieks.

Māsas Balanas ar Osokinu satikās Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, kur kopā muzicēja.  

Uz pirmo koncertu Latvijā Kristīne atbrauks no studijām Berlīnē, Margarita – no studijām Anglijā, bet Andrejs Osokins -  no koncertturnejas Polijā.

Kristīne Balanas atzīst, ka dzīvē māsām mēdz “gadīties kaut kas”,  bet uz skatuves viena otru jūt “pilnīgi telepātiski”.

“Kad spēlēju ar citiem čellistiem, man ir šoks, ka viņi nejūt,” atzīst Kristīne. Arī kopā trio ar Andreju Osokinu ir  “cits līmenis, kad spēlē un jūt enerģiju gaisā”.  

Svētdien, 18.februārī, trio aicina uz pirmo koncertu Latvijā, kultūras pilī ''Ziemeļblāzma''.  Koncertā būs dzirdami skaņdarbi Andreja Osokina solo izpildījumā, pianista duets ar Kristīni Balanas un trio, kurā apvienosies visi trīs talantīgie mūziķi. Ikdienā visi mūziķi koncertē uz prestižāko koncertzāļu skatuvēm visā pasaulē, un Latvijā dzirdami reti. Īpašs koncerta notikums būs abu māsu duets, kas Latvijā skanēs pirmo reizi. Programmā būs Friderika Šopēna, Ludviga van Bēthovena, Dmitrija Šostakoviča, Jāzepa Vītola, Pētera Vaska un citu komponistu skaņdarbi.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti