Pirmo Eirovīzijas koru konkursu parādīs 12 Eiropas valstu televīzijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgā sestdienas, 22. jūlija, vakarā notiks pirmais Eirovīzijas koru konkurss, kurā par uzvaru sacentīsies kori no deviņām Eiropas valstīm un kuru pārraidīs 12 Eiropas valstu televīzijas. Konkurss notiek Eiropas koru olimpiādes ietvaros un iekļausies pārējo Eirovīzijas konkursu saimē, kuru priekšgalā ir labi zināmais Eirovīzijas dziesmu konkurss.

Katram korim būs dotas tikai sešas minūtes, lai ar savu priekšnesumu pārliecinātu žūriju. Tās sastāvā būs britu komponists Džons Raters, šveiciešu diriģents Nikolass Finks un latviešu operdziedātāja Elīna Garanča.

Pirmo Eirovīzijas koru konkursu parādīs 12 Eiropas valstu televīzijas - žūrijas pārstāve Elīna Garanča
00:00 / 00:44
Lejuplādēt

„Protams, žūrijas darbs ir ļoti nežēlīgs. Ja vienā konkursā piedalās gan sieviešu, gan vīriešu, gan bērnu [kori], ej nu sazini, kam lai atdod to balvu!” atzīst Garanča.

“Līdz ar to noteikti būs ļoti interesantas sarunas un izvērtējums. Es katrā gadījumā visvairāk centīšos sajust, ko šie dziedātāji grib mums pateikt ar savu uzstāšanos. (..) Šī ir mana pirmā reize žūrijā, tas arī man ir eksperiments. Bet pati esmu dziedājusi konkursos un zinu, ko nozīmē sešu minūšu laikā parādīt, uz ko tu esi spējīgs. Diemžēl tas šādā konkursā ir noteicošais – kuri var savākties, kuri var nokontrolēt savas emocijas, kuri var atslēgties no televīzijām, jo tieši televīzija un mikrofons dod vēl papildu spiedienu,” saka Garanča.

Konkursu pārraidīs 12 Eiropas valstu televīzijas, un tas būs skatāms arī interneta tiešraidē. Latviju konkursā pārstāvēs Jelgavas 4.vidusskolas meiteņu koris „Spīgo”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti